Un sirian a fost reținut pe aeroportul din Capitală. Află motivul

aerop

Polițiștii de frontieră au reținut un cetățean al Siriei, care intenționa să ajungă în Spațiul Schengen, legitimându-se cu un pașaport biometric emis de autoritățile Turciei, fals.

Tânărul de 22 de ani a fost depistat în timpul controlului de frontieră, în fluxul de pasageri al rutei aeriene Chișinău-Viena. Acesta a prezentat pentru verificări inspectorilor de frontieră un pașaport biometric, care a trezit suspiciuni privind autenticitatea. Documentul de călătorie a fost supus unor verificări suplimentare și transmis spre expertiză specialiștilor criminaliști din cadrul Poliției de Frontieră. Experții au constatat că fotografia din pașaportul prezentat de cetățeanul străin nu coincidea cu fotografia care a fost integrată în cip. La fel, polițiștii de frontieră au stabilit că tânărul reținut este cetățean al Siriei, în bagajul acestuia fiind depistate și documente de călătorie originale.

Pentru deținerea și folosirea actelor false, cetățeanul Siriei a fost reținut, cazul este investigat de către ofițerii Serviciului urmărire penală al Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internaţional Chişinău.

De la începutul săptămânii, în punctul de trecere Chișinău-Aeroport, polițiștii de frontieră au întrerupt călătoria a patru persoane pentru uz de fals în acte.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By