Un cazinou de la Botanica a fost închis: toate aparatele de joc au fost ridicate

cazino

Poliția capitalei a decis să sisteze activitatea unui cazino electronic din sectorul Botanica pe motiv că administraţia nu a respectat legislaţia în ce priveşte desfăşurarea jocurilor de noroc. Din sediul amplasat într-un centru comercial au fost ridicate toate aparatele de joc şi depozitate în camera de păstrare a corpurilor delicte.

În cadrul percheziţiilor, forţele de ordine au depistat un şir de încălcări grave care nu-i permiteau proprietarului să desfăşoare jocuri de noroc. Poliţiştii au constatat că aparatele de joc funcţionau în lipsa actelor de provenienţă, activitatea era desfăşurată în lipsa licenţei, autorizaţiei de amplasare şi funcţionare precum şi alte abateri de la lege privind drepturile consumatorilor. Totodată, clienţilor nu li se eliberau bonuri din maşina de casă şi control atunci când se achitau mijloace băneşti.

Astfel, s-au întocmit procese verbale în temeiul art. 263, 265 şi 293 Codul Contravenţional al RM, cu aplicarea amenzilor în mărime de 3 000 lei.

În prezent sunt examinate probele ridicate de la faţa locului şi se acumulează materialele necesare în vederea pornirii procesului penal sub aspectul art. 241 şi 244 Cod Penal, “Practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător” şi ”Evaziunea fiscală a întreprinderilor, instituţiilor şi organizaţiilor”, unde sunt prevăzute sancţiuni de la 40 000 până la 60 000 lei sau închisoare de până la 6 ani.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By