Traian Băsescu: România are obligația de a se uni cu Republica Moldova

Traian-Basescu2

Declarații noi despre unirea Republicii Moldova cu România vin din partea președintelui României, Traian Băsescu, care a declarat, astăzi, în cadrul emisiunii ”Evenimentul Zilei”, difuzată de B1 TV, că România are obligația de a se uni cu Republica Moldova pentru ca aceasta din urmă să își poată continua parcursul european.

„Moldova este o țară care are un conflict înghețat, pe Transnistria. Cheia și butoanele nu sunt în Chișinău, ci la Moscova. Am văzut ce s-a întâmplat cu Ucraina, cu Armenia. Eu ca politician cu expetriență nu pot să nu iau în considerație posibilitatea unei întoarceri în Moldova a Partidului Comunist”, a afirmat Traian Băsescu.

”Dacă presiunile vor fi uriașe, România trebuie să îi ofere un drum către UE. România susține independența și suveranitatea Moldovei. Iar în Republica Moldova curentul unuonist este invers ca în România. În România 70% doresc unirea, în timp ce în Moldova doar 30% doresc acest lucru”, a arătat șeful statului român.

”România trebuie să înceapă o dezbatere internă care nu îi privește pe politicienii de la Chișinău, dacă e de acord cu unirea cu Republica Moldova. De ce? La un moment dat, datorită unei existențe a unei opoziții, datorită Transnistria și Găgăuzia, România are obligația de a-i reda parcursul european Republicii Moldova prin unirea cu România”, a subliniat președintele.

Cât despre ajutorul financiar pe care România l-a oferit în ultimii ani Moldovei, Băsescu a afirmat că niciodată nu a fost refuzat.

”România e o țară care a trecut prin dificultăți enorme în ultimii ani. Chișinăul a trimis poriecte care nu au putut fi aprobate. De la Chișinău s-a cerut apoi schimbarea priorităților. Anul acesta au venit din nou că vor școlile. Pentru românia nu a fost niciodată, chiar în perioada de criză să dea bani”, a precizat acesta.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By