7 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

SCANDALOS // GREVA FOAMEI la Buciumul

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Astăzi, începând cu ora 11:00, Vasile Craiţămândră, soţul Vioricăi Tătaru Crăiţămândră a intrat în GREVA FOAMEI la Buciumul.

De 3 zile Vasile Craiţămândră şi copii sunt izolaţi pe teritoriul Buciumului de catre compania de paza privata Alfa Grup care blocheaza intrarea sau ieşirea oricui. Potrivit angajaţilor companiei de pază privată, ei acţionează la ordinele Primăriei.

Viorica Tătaru Crăiţămândră a fost scoasă cu forţa de pe teritoriul Buciumului şi nu i se permite nici să le ducă pachete cu mâncare şi nici să-i scoată să îi ducă la şcoală.

Precizăm că Vasile Crăiţămândră a decis să recurgă la această formă de protest extrem după mai mult de 6 luni de abuzuri şi intimidări, timp în care nici o instituţie sesizată nu a luat măsuri.

S-au depus demersuri la Procuratura Generala, la MAI, la cabinetul Primului Ministru.

S-au făcut mai mult de o sută (100!) chemări la 902 şi de fiecare dată şi sectoristul şi alţi poliţişti veniţi la faţa locului s-au declarat neputincioşi în faţa pazei private.

De pe teritoriul Buciumului de când s-a pus pază privată, se scot bunuri şi acte, făra nici un control legal, la bunul plac al noului director.

Am solicitat Primarului General prin demers oficial din 17 decembrie 2013, sa se facă separarea bunurilor de patrimoniu intre Studioul Independent Buciumul si Intreprinderea Municipală Buciumul, pentru ca de 3 luni toate bunurile noastre sunt sechestrate fara nici un drept de paza privata Alfa Grup. Nu există nici un răspuns.

Amintim ca Studioul Independent Buciumul fost fondat in 1992 ca SRL de catre Tudor Tataru, Igor Grosu si Uniunea Cineastilor(Emil Loteanu) a trasformat gunoistea fabricii Ionel in Centrul cultural Buciumul cu suportul primarului de atunci, regretatul Nicolae Costin.

In 1996 la initiativa lui Tudor Tataru, Primaria a fondat Intreprinderea Municipala cu acelasi nume. De atunci ambele institutii au activat pe celasi teritoriu folosind acelasi patrimoniu in parte construit si achizitionat de Studioul Independent Bcuiumul.

Din iulie 2010 Primaria incetat sa finanteze orice activitate la Buciumul si practic a abandonat acest proiect. Majoritatea angajatilor intreprinderii municipale au plecat (paznici, contabila, etc.).

La 27 martie 2013 Tudor Tataru a decedat. In vara 2013 Viorica Taru Craitamandra mostenitor si custode legal al Studioului Independent Buciumul a trecut impreuna cu familia pe acest teritoriu pentru a-i asigura administrarea si paza. Au fost depuse demersuri catre Primarul General pentru a clarifica situaţia. Primraul General a refuzat să răspundă. Pentru câteva luni Centrul Cutural a fost reactivat, au fost găzduite evenimente cu mare vizibilitate (Ia Mania, Yardsale, etc.) şi au fost planificate încă şi mai multe.

La 1 octombrie 2013 Primarul General Dorin Chirtoacă a numit prin ordin direct un nou director la IM Buciumul, pe fostul Viceministru PL – Mihaela Iacob. Numirea nu este legală deoarce potrivit statului IM Buciumul administratorul poate fi numit doar cu acordul Consiliului Municipal.

Din noiembrie 2013 Primaria a angajat compania de paza privata ALFA Grup si a pus cu forţa pază privată pe teritoriu. De atunci în repetate rânduri au încercat prin forţă să evacueze reprezentaţii Studioului Independent Buciumul, au tăriat (fizic)conducta de încălzire, curentul electric, au sustras acte si bunuri făra nici un control legal.

Familia Tătaru Crăiţămândră refuză să părăsească teritoriul Buciumului atâta vreme cât Studioul Independent Buciumul au fost sechestrat ilegal, şi va depune toate eforturile pentru reactivarea Centrului Cultural.

SURSA: Centrul de Creatie Buciumul

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img