Scandal de dragul scandalului sau ce vor de fapt acţionarii „oneşti” ai VictoriaBank

poza

Reprezentanţii unui grup de acţionari, care susţin că deţin 25 la sută din acţiunile Victoriabank au susţinut astăzi o conferinţă de presă în cadrul căreia au adus acuzaţii la adresa conducerii băncii. Potrivit acestora, ultima adunare generală a acţionarilor băncii, care a avut loc la data de 15 noiembrie 2013, şi în cadrul căreia a fost aleasă noua conducere a băncii, a fost desfăşurată cu încălcări de procedură, dar şi despre faptul că politica creditară a băncii este una defectuoasă, fapt care a făcut ca aceasta să scadă în rating, plasându-se de pe locul 2 pe locul 3.

Declaraţiile reprezentanţilor acţionarilor au fost însă destul de contradictorii, şi asta pentru că aceştia susţin că nu au acces la documentele şi actele care ar dovedi cele expuse anterior.

Totodată cei trei au anunţat despre faptul că organele de drept ar fi decis începerea urmăririi penale pe numele administratorilor băncii, însă nu au putut explica clar de unde deţin asemenea informaţii din moment ce există secretul urmăririi penale.

În cadrul evenimentului, reprezentanţii acţionarilor au mai declarat că scandalul din jurul băncii îi afectează grav imaginea. Întrebaţi însă dacă ieşirea lor de astăzi s-ar putea încadra în acest scandal, cei trei au răspuns afirmativ, astfel confirmând indirect că misiunea lor de bază este destabilizarea situaţiei din Victoriabank.

În aceeaşi ordine de idei, deşi banca a reacţionat la cererea acţionarilor de a organiza încă o adunare generală pentru data de 6 februarie 2014, aceştia nu sunt de acord cu această decizie şi vor organizarea adunării pe data de 28 a aceleiaşi luni. Potrivit unor surse, acest lucru se face doar pentru a extinde perioada de scandalizare a opiniei publice, fapt care trebuie să destabilizeze situaţia de la bancă. Reamintim că Monitorul Oficial a publicat astăzi hotărârea Comisiei Naţionale a Pieţii Financiare care stabileşte că adunarea generală extraordinară a acţionarilor Victoriabank din 6 februarie este convocată legal.

De menţionat este şi faptul că niciunul dintre acţionarii mari ai Victoriabank, precum este BERD sau ALFA BANK nu s-a solidarizat cu „acţionarii nedreptăţiţi”, lucru care pune la îndoială veridicitatea celor expuse de reprezentanţi.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By