S-au lăcomit la banii şoferilor şi s-au pomenit după gratii. Trei poliţişti reţinuţi pentru mită

politisti_mita_80999100

În seara zilei de 22 ianuarie, ofiţerii Direcţiei anticorupţie a Serviciului protecţie internă şi anticorupţie a MAI în colaborare cu Procuratura Anticorupţie, au reţinut în flagrant trei angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Patrulare, în momentul în care extorcau şi primeau 500 de lei de la un cetăţean.

Potrivit informaţiilor, inspectorii de patrulare pretindeau o sumă în mărime de 400 euro, pentru a nu-i întocmi acestuia un proces verbal. Pînă la urmă au negociat suma de 1 000 lei. Anterior, polițiștii au primit prima tranșă în sumă de 300 de lei.

În procesul acțiunilor de urmărire penală întreprinse, au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă de 6 500 lei, proveniența cărora urmează să fie stabilită; blanchete ale proceselor verbale contravenționale în original completate și copiile nedistribuite potențialilor contravenienți; permise de conducere şi certificate de înmatriculare deţinute în lipsa unor acte confirmative.

La fel, s-a stabilit că polițiștii în cauză, desfășurînd activitatea de supraveghere și asigurare a ordinii de drept pe itinerarul sectortului Buiucani al capitalei, ar fi extorcat și primit de la alt șofer suma de 20 de euro, pentru neatragerea acestuia la răspundere contravențională.

În prezent, pentru stabilirea tuturor circumstanţelor, poliţiştii sunt reţinuţi pentru 72 ore, cazul fiind investigat de Procuratura Anticorupţie.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By