S-au găsit hoţii de arme din Bălţi: doi foşti militari în rezervă

kalasnikov

Procurorii militari anunţă despre reţinerea a două persoane, bănuite de sustragerea a două arme – pistoale mitralieră de tip AK-74 din depozitul de armament şi muniţii ale unităţii militare – Brigada 1 de Infanterie Motorizată din or. Bălţi. Aceştia s-au dovedit a fi doi foşti militari, care de curînd au fost trecuţi în rezervă.

Potrivit datelor preliminare, pe 12 decembrie 2013 unul dintre bănuiţi, fiind militar de gardă pentru paza depozitului de armament şi muniţii în Brigada nr.1 de Infanterie Motorizată Bălţi, a spart fereastra şi a pătruns în interiorul depozitului de unde a sustras două pistoale mitralieră AK 74. Pentru înlesnirea posedării reale a armelor sustrase, bănuitul l-a atras în afacere criminală pe un alt militar, cedîndu-i o armă.

La data de 16 decembrie 2013 bănuiţii, fiind trecuţi în rezervă, au scos pe ascuns armele de pe teritoriul unităţii militare transportîndu-le la domiciliu.

Operaţiunea de documentare, identificare şi reţinere a bănuiţilor a fost realizată de procurorii militari în colaborare cu lucrătorii operativi ai Poliţiei Militare din Armata Naţională, Serviciului de Informaţii şi Securitate, Inspectoratul Naţional de Investigaţii Nord şi Inspectoratului de Poliţie Bălţi.

Persoanele reţinute au întors armele sustrase, iar fiind audiaţi de procurori, au declarat că le-au sustras pentru păstrare personală.
Procuratura le-a înaintat celor doi învinuirea pentru sustragerea şi păstrarea ilegală de arme şi a depus demers pentru aplicarea în privinţa învinuiţilor a măsurii preventive – arestul pentru 30 de zile.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală procurorii militari vor investiga şi conduita superiorilor responsabili ai unităţii militare în care s-a produs incidentul.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By