Rusia pe cale de dispariţie sau “statistici triste din Rusia într-un articol dureros de Andrei Koncealovski” (BLOG)

RUSSIA-VOTE-MOSCOW

Regizorul de film și scenaristul rus, Andrei Sergheievici Mihalkov-Koncealovski, într-un articol intitulat “Unde mergem?” strigă din adâncul sufletului său pentru trezirea  Rusiei,  care doarme  şi visul îi poate deveni fatal. În mare parte statisticile oferite de Andrei Koncealovski vin să sprijine veridicitatea articolului postat de mine anul trecut “Rusia pe cale de dispariţie” atunci m-am bazat  pe statisticile oferite de Institutul pentru Populaţie şi Dezvoltare din Berlin.

Trebuie să fac o precizare din start, acest articol nu are drept scop o bucurie sufletească pentru mine. Nu mă bucur de ceea ce se întâmplă în Rusia deoarece efectele proastei gestionări a ţării se răsfrânge asupra populaţiei nevinovate, poporul nu este vinovat de crimele săvârşite împotriva poporului Român de grupările criminale care succed la conducerea Rusiei.

andrei-konchalovsky-994625lAm încercat să traduc articolul aşa cum este modificând unele cuvinte / fraze pentru a nu i se pierde esenţa.

“Vreau să vă aduc la cunostinţă  câteva fapte uimitoare și cifre care arată în mod clar că  în multe privințe, Rusia nu este nici în Europa nici în Asia, dacă vorbim de corupție , speranța de viață , nivelul de investiții în știință etc. Rusia se află  în Africa !

Eu am chiar mai multe de spus – nu este pentru noi o jignire  o astfel de comparație .Africa are o explicație pentru înapoierea ei : de patru secole a fost exploatată fără milă și  distrusă de “nou-veniți “, rasiști și colonişti . Iar pe noi patru secole cine ne-a colonizat cine ne-a distrus dacă nu noi înşine?

Am ignorat de multe ori statistici, însă statisticile şi cifrele ne vor ajuta să înţelegem realitatea.

Vă îndemn să urmăriţi mai departe situaţia critică în care se află Rusia.

 Mortalitatea în Rusia

De-a lungul ultimilor 20 de ani în Rusia au murit mai mult de 7 milioane de rusi . Suntem înaintea  Braziliei și Turciei, cu 50% , iar înaintea Europei  de mai multe ori .

Rusia pierde anual oameni  care se egalează cu populaţia unui oraş întreg cum ar fi Pskov sau Krasnodar. Numărul de sinucideri , intoxicații , crime și accidente din Rusia este comparabilă cu rata de deces din Angola și Burundi . Speranţa de viaţă de sex masculin este aproximativ pe locul 160 în lume după Bangladesh .

Rusia ocupă locul 1 în lume în mărime absolută de scădere a populaţiei .

Conform estimărilor ONU , populația Rusiei la nivelul actual este de 143 de milioane de oameni însă până în 2025 va scădea până la 121-136 milioane . Aproximativ 8 din 10 persoane in varsta care traiesc in casele de ingrijire medicală , au rude care le pot sprijini . Dar , cu toate acestea , ele sunt trimise la adăposturi ! Rudele sau refuzat de ei. Avem 2-5 milioane de oameni fără adăpost ( după al doilea război mondial , au existat 700.000 ) .

În China , dintr-un 1 miliard şi 400 000 000 doar 200 de mii sunt fără adăpost, de 100 de ori mai puţin decât la noi! De aici rezultă că bătrânii şi copiii au un rol important pentru chinezi, îngrijirea persoanelor vârstnice şi a copiilor este o cheie pentru o naţiune prosperă. Pe când la noi 80 % din cei 370.000 de copii din orfelinate au părinți în viață.

Eu cred că este  un act criminal .

Suntem pe primul loc  în lume la numărul de copii abandonați de către părinții lor .

Toate aceste cifre arată  eroziunea şi dezintegrarea valorilor familiale în țara noastră …

Crimele împotriva copiilor

Potrivit Comitetului de anchetă al Federației Ruse pentru anul 2010, aproximativ 100 000 minori au fost victime ale crimelor  inclusiv 1.700 de copii au violaţi și ucişi (  cifrele ne arată că suntem  chiar înaintea Africii de Sud ) . Acest lucru înseamnă că în fiecare zi , în Rusia sunt omorîţi 4-5 copii .

În anul 2010 , în Rusia au fost comise 9500 de crime sexuale împotriva minorilor,  dintre care 2600 au fost violaţi şi 3600 de acte sexuale non- violente ( în ultimii  8 ani  crimele  sexuale au crescut de aproape 20 de ori ) .

Toxicomanie si alcoolismul

Anual 30.000 de ruși mor de la supradoze de droguri ( populația unui oraș mic ) , iar de la vodca mor 70.000 de oameni .

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii  un cetățean al Federației Ruse anual  consumă 15 litri de alcool pur , în ciuda faptului că în cazul în care consumul de alcool pur depaşeşte  8 litri , există o amenințare pentru supraviețuirea naţiunii date .

Corupţie

Dimensiunea de mită în Rusia a crescut de zece ori , instanțele de judecată şi oligarhii noastri din Londra au devenit un sinonim pentru comunitatea de afaceri la nivel mondial . Impunitatea în domeniul juridic a ajuns la punctul în care împotriva avocatului Magnitski care a decedat în închisoare  a fost intentat dosar penal  care , în mod firesc , nu se poate apara !

În Europa , un incident similar s-a întâmplat ultima dată în secolul al XVII-lea , când a fost scos din mormânt Cromwell și spânzurat pe spânzurătoare – ca să spunem așa , justiție , în urmărire !

Deci, având în vedere aceste cifre , putem să vedem declinul moralității naționale și  în cele din urmă , responsabilitatea pentru aceasta îi revine  guvernului nostru .

Și acum – Știaţi că :

În ultimii 10 ani în Siberia a dispărut 11.000 de sate și 290 de orașe ; Densitatea medie a Siberia și în Orientul Îndepărtat  este de 2 persoane pe 1 km pătrat ;

Densitatea medie in partea centrală a Rusiei – 46 pers. km pătrat;

În comparaţie cu:

Densitatea populației medie din China – 140 pers. km pătrat.

Densitatea populației medie din Japonia – 338 de pers. km pătrat.

Pentru cine am cucerit și dezvoltat Siberia și insulele Kurile ? Pentru chinezi , şi japonezii , așa se pare !

Pentru o țară cu o astfel de  multitudine de resurse naturale și de apă e rușinos să ai 50 %  populație săracă .

Sunt sigur că Putin știe toate aceste date, mă întreb atunci ce crede el despre asta ?

Cred că acest lucru nu este limita , nu este cel mai rău lucru care să ne pună ” jos” , iar oamenii nu au ajuns încă la  capacitatea de a se îngrozi și în cele din urmă să obțină curajul de a întreba  ” noi unde  trăim ? ” .

Am mirosit duhoarea în holuri și toalete ! Suntem obișnuiți să se omoare în jurul nostru. Suntem obișnuiți cu faptul că oamenii de prin orașele și satele  Rusiei luptă pentru viața lor .

Jurnalistul Anatoli Ermolin, născut în Kuscevska  a scris : ” Dacă în Kuscevska nu ar fi fost ucise 12 persoane  o dată  ci ar fi fost comise cinci crime a câte  două persoane , acest lucru nu ar fi fost observat de nimeni, așa cum se întâmplă de obicei în țara noastră . “

Cine  în Rusia nu știe că cazul  ” Kuscevska “, nu este numai în Krasnodar ci la nivel naţional ! “Ce fel de frate aşa şi sapă”  – aceasta este puterea reala pe care noi o alegem pentru funcţia de deputat local.  Fiecare în satul lui știe , cine comunica cu poliția și procuratura este “şmecher” .

Kremlinul doar pretinde ca lupta împotriva corupției , eliberând din funcţii zeci de generali MAI , oficiali de nivel mediu , guvernatori .

El înlocuiește cu generozitate împușcarea cu “bine -meritata  odihnă”, în Dubai sau Coasta de Azur .  Oare într-adevăr puterea consideră că în acest fel va pune capăt corupției ? Dar , pe de altă parte , în toată țara voi îi alegeți în autoritatea locală pe candidatul , care are scris pe frunte , “sunt un hoț “, și apoi vă întreabaţi de ce guvernul este corupt !

Și mă întreb oare într-adevăr trebuie să moară jumătate din naţiunea rusă ca să se trezească poporul rus?

Amintiți-vă , în 1941 a venit catastrofa  care a fost forțată de Stalin . În 1956, bolșevicii au simţit că se apropie pedeapsa pentru zeci de ani de teroare – și a fost forțat să facă ce a făcut Hrușciov . Astăzi , Rusia se apropie de dezastru demografic și moral , pe care nici odata nu l-a avut!

Ce să fac ?

Ei bine, jurnalistul Mihail Berg a scris pe blogul său : ” Trăim într-o țară , dar avem două naţiuni . O mână mică de oameni care are nevoie de mare libertate şi alegeri corecte şi o mare parte de oameni obişnuiţi . Între ei este o prăpastie de frică şi neîncredere socială. Puteți lupta cu ” partidul de escroci și hoți ” , puteți da vina pe semințele birocratiei ruse , dar nu se poate anula faptul că marea majoritate a populației ruse indispensabil practic este neschimbată în caracteristicile sale fundamentale pentru multe secole ! .. ” .

Din păcate , sunt de acord cu el . Chiar aș adăuga – asupritorii voştri sunt din  rândurile voastre !

Deci, eu nu știu ce să fac , dar pot sa încerc să vă trezesc să vă arăt realitatea si să vă îngroziţi.

Iulia Latinina  crede că sunt nu doar un simplu pesimist , dar şi un ” demoralizant ” cred că pe o persoană poţi să o motivezi când ea cu adevărat vrea să se salveze. Și dacă el este inconștient sau letargic ?  Uneori , cu scopul de a aduce o persoană înapoi la viață , medicul îl loveşte peste obraji .

Știu că o să primesc răspunsuri de genul “am auzit deja de multe ori” dar dacă cel puţin o treime din cititori ar fi de acord cu mine, Rusia ar fi altă ţară.

Sunt convins ca Rusia are nevoie de un lider care ar avea curajul lui Petru cel Mare , pentru a spune poporului cuvintele pe care ei demult nu le-a auzit .

Acesta este adevărul amar , pentru că este dificil să recunoască faptul că Rusia nu poate merge mai departe , deoarece ei nu doresc să înțeleagă cât de mult a rămas în urmă în dezvoltarea sa de civilizația  Europei .

Eu înţeleg că liderul naţiunii, politician, poartă o povară uriașă de responsabilitate  politică și de regulă nu se poate vorbi liber .

Dar astăzi , doar un cuvânt clar și cu inspirație , chiar nemilos , dar plin de viață , sincer poate fi o cauza de trezire națională din hibernarea feudală .

Dacă se va face acest lucru , putem spera că națiunea  noastră înțeleaptă ştie să păşească pe calea cea grea care poate  scoate țara noastră din groapa în care ne-am aruncat .

Nu știu dacă este pregătit la acest pas Vladimir Vladimirovici Putin . Poate el ia “mătura de oțel ” și proclamă egalitatea tuturor în fața legii ? Toti fără excepție.  Dacă este capabil atunci va avea un loc destinat în Panteonul din istoria Rusiei . Dacă nu … Nu știu …

Eu sunt rus, îmi este dor de patria mea , dar nu o “văd ” !

Nu văd țara de care vreau să fiu mândru  . Văd o mulțime de indivizi nemulțumiţi  și străini care se tem unii de alţii !

Vreau să fiu mândru de patria mea , însă mi-e rușine de ea !

Când am fost mândru de patria mea ultima dată ? Nu-mi amintesc ! Dar eu știu că adevărul spus despre starea poporului nostru, spusă cu voce tare în toată lumea , mi-ar provoca , și nu numai  mie , multă mândrie, mai mult decât victoria de la Jocurile Olimpice “.

Andrei Sergheievici Mihalkov-Koncealovski (rus. Андре́й Серге́евич Михалко́в-Кончало́вский), este mai bine cunoscut ca Andrei Koncealovski, s-a născut la Moscova, este  regizor de film și scenarist.  Filmografia sa cuprinde și câteva titluri în care a contribuit ca actor, producător sau chiar compozitor. A lucrat atât în U.R.S.S., cât și în Statele Unite ale Americii și Federația Rusă, dintre filmele pe care le-a regizat fiind mai cunoscute sunt lung-metrajele Siberiada (1979) și Trenul evadării (1984).

V-om încerca să mai aducem la cunoştinţă opiniei publice realitatea din Rusia văzută de cetăţenii ruşi.

You may also like

Comments are closed.

By