Ronaldo a câştigat Balonul de Aur! Messi, fair-play.

FIFA Ballon d'Or awards

Cristiano Ronaldo este noul Balon de Aur, fiind astfel al treilea jucător care reuşeşte să câştige Balonul de Aur cu două cluburi diferite (Manchester United şi Real Madrid). Cruyff cu Ajax şi Barcelona şi Ronaldo cu Inter şi Real Madrid au mai reuşit o astfel de performanţă.

„Este foarte greu să câştigi un asemenea premiu. Dedic acest trofeu lui Eusebio. Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine şi în momentele mai puţin plăcute”, a spus Ronaldo în momentul în care i s-a înmânat trofeul.

Votul a fost destul de strâns: Cristiano Ronaldo – 27,99%, Lionel Messi: 24,72%, Franck Ribéry: 23,36%. Cei trei finalişti, Ronaldo, Messi şi Ribery, au fost la distanţă enormă de al 4-lea clasat, Zlatan Ibrahimovic (5,29%).

Interesant este cum au votat Messi, Ronaldo, principalii actori ai ediţiei din acest a preţiosului trofeu. Amândoi au mers pe prietenii şi niciunul nu şi-a votat rivalul. Prima opţiune pentru Ronaldo a fost Falcao, căruia i-a acordat 5 puncte. Au urma Bale şi Ozile, actual, respectiv fost coechipier la Real Madrid.

Nici Messi n-a dorit să le ofere vreun avatanj rivalilor. Niciunul dintre cele 3 opţiuni n-a mers spre Ronaldo sau Ribery. Starul argentinian i-a preferat pe colegii săi de vestiar, în ordine Iniesta, Xavi şi Neymar.
Ibrahimovic pare a fi avut cel mai raţional vot dintre cei implicaţi în bătălia pentru trofeu. Suedezul a votat în ordinee pentru Ribery, Messi şi Cristiano Ronaldo, adică exact cei 3 care au ajuns în finală.

Iată cele mai interesante voturi:

Cristiano Ronaldo - Radamel Falcao, Gareth Bale şi Mesut Ozil
Messi - Iniesta, Xavi, Neymar
Ibrahimovic - Ribery, Messi, Ronaldo

Pentru Balonul de Aur votează căpitanii echipelor naţionale, selecţionerii şi câte un ziarist din fiecare ţară.

Cristiano Ronaldo a câştigat pentru a doua oară „Balonul de Aur”, la 5 ani distanţă de la precedenta performanţă (2008).

După anunțarea rezultatelor Ronaldo a postat pe contul sau de Youtube un clip emotionant:

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By