ROMAN MIHĂEŞ: Cazul Jurnal TV, intre isterie si manipulare

NB_JurnalTV050310

Sezonul politic debuteaza cu un conflict intre operatorii de cablu si citeva posturi de televiziune.

Sunt de acord cu cei care declara ca trebuie sa aparam liberatea de exprimare si presa libera, insa cei de la Jurnaltv au decis sa speculeze unele decizii ale oparatorilor de cablu si produc isterie si manipulare.

Cei de la jurnal declara ca sunt liberi si nu fac partizanat politic, insa politica editoriala al acestui post este una clara anti PD si CPE, si favorizeaza Antimafia si PCRM.

Gabriel Calin, un fost angajat al postului jurnaltv, care stie cum stau lucrurile din interior, a descris foarte bine aceste conexiuni politice in articolul sau “Comuniştii avocaţii Jurnal TV. Se confirmă zvonurile că Oleg Voronin finanţează din umbră acest post?”

http://vox.publika.md/politica/comunistii-avocatii-jurnal-tv-se-confirma-zvonurile-ca-oleg-voronin-finanteaza-din-umbra-acest-post-509949.html

In loc sa apeleze la procedurile legale ca sa-si rezolve problemele cu operatorii, cei de la Jurnal, fara niciun fel de probe au declarat ca vinovat de toate conflictele lor cu operatorii de cablu, si in general de toate problemele din R.Moldova este Plahotniuc si PD.

Ura animalica fata de Plahotniuc care impreuna cu PD, i-a trimis pe comunisti si pe Voronin in opozitie in 2009, la acest post, depaseste limitele normalului si se poate constata o diagnoza deja de Plahotniucofobie.

Se intrevede in tot acest scandal si incercarea de distrugere a Coalitiei Proeuropene, speculindu-se pe divergentele ce pot aparea intre PD, PLDM si PLR.

Insa comunistii si sculele lor politice mascate in culori proeuropene, nu trebuie sa-si faca iluzii, partidele din CPE nu se vor lasa manipulate si vor continua calea de integrare europeana.

I-au atacat si pe CCA, si pe Pocaznoi, care insa din punctul meu de vedere au venit cu explicatii pertinente in fata societatii.

Astfel CCA printr-un comunicat a atras atentia “ca a recomandat operatorilor de cablu să respecte cu stricteţe listele aprobate de CCA, să ţină cont de interesele publicului în cazul schimbărilor întreprinse şi le aminteşte că, potrivit legislaţiei, au obligaţia de a notifica consiliului intervenţiile făcute la listele din oferta de programe”.

http://cca.md/news/cca-impune-respectarea-listelor-de-canale-aprobate

Au facut bine ca au venit cu pozitii clare si cei din PLDM si PD, astfel ca sa nu se creeze impresia ca partidele de guvernamint sunt implicate cumva in aceste disensiuni legate de agenti economici.

PLDM a declarat ca “astfel de probleme apar şi din cauza reglementării insuficiente a relaţiei dintre televiziuni şi reţelele operatorilor de cablu. În timpul apropiat, PLDM va veni cu iniţiative privind reglementarea pe deplin a acestui domeniu în spiritul dreptului la libera exprimare”.

http://pldm.md/index.php?option=com

Intr-adevar se impun modificari, demult discutate si asteptate la Codul Audiovizualului al R.Moldova, astfel incit sa fie incurajate posturile echidistante, care respecta pluralismul politic si cele care produc preponderent content propriu.

In opinia mea, CCA ar trebui, asa ca si in cazul organizatiilor neguvernamentale, unde exista un mecanism de certificare, sa faca o evaluare a posturilor de televiziune care sa beneficieze de posibilitatea a de a fi incluse obligatoriu si gratuit in grila operatorilor de cablu, restul insa sa plateasca asa cum se face in toata lumea.

In concluzie, sezonul politic a debutat cu un conflict legat de relatiile dintre operatorii de cablu si citeva posturi tv, insa aceste probleme trebuie reglementate civilizat, in baza legislatiei si apelind la justitie daca este nevoie.

Iar cei de la Jurnal trebuie sa termine cu isteria, care nu ajuta la nimic.
sursa: Roman Mihăeş

You may also like

Comments are closed.

By