Referendum fără ştampile în Găgăuzia. CEC împotriva plebescitelor

ciocan

Comisia Electorală Centrală se pronunţă împotriva referendumurilor din Găgăuzia care vor avea loc pe 2 februarie. În acest sens, preşedintele CEC, Iurie Ciocan a declarat că nu vor fi eliberate ştampile pentru organizarea plebescitelor fără un demers din partea autorităţilor de la Comrat.

“Cum putem elibera ştampile, fară demersuri oficiale din partea deliberativului şi executivului de la Comrat. Noi nu organizăm niciun plebiscite în Găgăuzia şi nu avem dreptul să eliberăm bunuri materiale pentru un referendum desfăşurat fără acordul puterii centrale”, a declarat Iurie Ciocan pentru revista Panorama, citat de ABCNews.

Amintim că Adunarea Populară din Găgăuzia a decis organizarea a două referendumuri pe 2 februarie, pentru ca locuitorii să aleagă fie aderarea Republicii Moldova la UE, fie apropierea de Uniunea Vamală. Şi asta în pofida faptului că deciziile de desfăşurare a plebiscitelor au fost anulate de instanţa de judecată din Comrat. În plus, şi Procuratura Generală a pornit pe numele autorităţilor din Autonomie un dosar penal pentru samovolnicie.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By