PREMIERĂ // Poliţiştii vor patrula pe MOTORETE … la vară

motorete

Inspectoratul Național de Patrulare din cadrul MAI a primit în dar 10 motorete chiar din mâna premierului Iurie Leancă. Potrivit primului ministru, noile unități de transport sunt o premieră pentru Moldova, doar că poliţiştii vor putea patrula pe ele abia cînd se va încălzi.

„Omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna car. Păi iata noi ne pregatim de cu iarnă cu motorete. Cele zece motorete donate MAI sunt o premieră pentru poliția națională. Aceste mijloace de transport vor permite patrularea în zone mai puțin accesibile pentru automobile, cum ar fi curțile blocurilor și parcurile, și vor face posibilă intervenția rapidă. Iar acest fapt ne va apropia și mai mult de cetățean și nevoile lui de securitate”, a spus șeful Executivului.

De asemenea, premierul a menționat că reforma MAI este o prioritate, iar pentru a menține pasul rapid al reformei, dar și pentru a-i face pe oameni să se simtă în siguranță, este important ca poliția să fie asigurată cu echipamentul necesar.

La final, Iurie Leancă a mulțumit partenerilor, companiei italiane Lambretta & Motom Electronics Group, pentru donația de 10 motorete făcută astazi și pentru intenția de a deschide o linie de asamblare a motoretelor și motocicletelor la Bălți, ce va crea noi locuri de muncă.

Tot astăzi, Premierul a înmânat şi cheile de la 10 automobilele noi, achiziţionate de MAI pentru dotarea Inspectoratului Național de Patrulare și sectoarelor de poliție aflate în subordinea Inspectoratului General de Poliție.

motor1

mot

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By