Poliția a reținut o grupare criminală care puneau în circulație euro falși (VIDEO)

The riot police detain an activist

O grupare criminală transfrontalieră, specializată în punerea în circulaţie a valutei false, a fost anihilată, de către poliție, se arată într-un cominicat de presă al Direcției de Poliție din Chișinău.

Membrii acestui grup criminal s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 27 şi 48 ani, originari din Ialoveni, Orhei, Anenii Noi şi Chişinău. Rolul acestor indivizi era să pună în circulaţie bancnote false cu nominalul de 50 şi respectiv 100 euro, aduse prin contrabandă de peste hotarele ţării. Organizatorul de introducere ilegală a banilor pe teritoriul Republicii Moldova era liderul grupării, în vârstă de 35 ani, originar din Orhei, iar ceilalţi aveau rolul de a schimba banii falşi prin diferite scheme sau combinaţii ilegale.

Reţinerea în flagrant a liderului acestei grupări care era şi organizatorul de introducerea ilegală a banilor pe teritoriul ţării, în vârstă de 35 ani, originar din Orhei, a fpst reţinut la sfârşitul lunii decembrie 2013, în momentul când intenţiona să vândă încă 15 000 euro falşi. Ceilalţi membri aveau rolul de a pune în circulaţie valuta falsă prin diverse scheme ilegale.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală poliţiştii au efectuat percheziţii la domiciliile acestora unde au depistat şi ridicat bancnote de euro cu semne vădite de falsificare,  ştampile a unor birouri notariale din România precum şi purtători electronici cu informaţii. Respectiv forţele de ordine au ridicat 16 000 euro falşi ce urmau să fie puşi în circulaţie financiară. Totodată va fi numită efectuarea mai multor expertize specializate asupra bancnotelor depistate.

Actualmente membrii grupării sunt cercetaţi penal în stare de arest pentru punerea în circulaţie a semnelor băneşti false sau a titlurilor de valoare false. Dacă instanţa de judecată îi va găsi vinovaţi de cele incriminate atunci ei riscă închisoare pe un termen de la 5 până la 10 ani.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By