Poliţia a demarat acţiunea „„Scăunele pentru copii”. Cei care nu se vor conforma vor fi sanţionaţi

scaune

Inspectoratul Național de Patrulare a demarat acțiunea „Scăunele pentru copii”. Pe parcursul acestei săptămâni, inspectorii de patrulare monitorizează siguranța în care sunt aduși copiii la grădiniță. Ei patrulează în adiacentul gradinițelor din toate sectoarele capitalei. Oamenii legii le explică șoferilor cât de important este să-și doteze mașina cu un scaun special montat pentru copil și împart șoferilor informații utile care să-I convingă să se gindească la siguranța familiei lor.

Cei care nu se vor conforma noilor modificări din Regulamentul Circulației Rutiere vor fi sancționați.

Amintim că în vara anului 2013 au intrat în vigoare noi modificări operate în Regulamentul Circulației Rutiere. Acesta deja nu mai permite transportarea pe brațe a copiilor cu vîrstă de pînă la 7 ani, dar obligă utilizarea în acest scop a unui sistem de reţinere conform standardelor de siguranţă (scăunelul pentru copii), ce corespunde masei şi taliei copilului. Concomitent, pentru copii cu vîrsta de la 7 la 12 ani, este admisă utilizarea și a altor mijloace de adaptare (pernă specială, scaun de înălţare etc.), care face posibilă aplicarea corectă (bazin/umăr) a centurii de siguranţă din dotarea autoturismului. Va fi stabilită și interdicția de a transporta copii cu vîrsta mai mică de 12 ani atît pe şaua din spate, cît și în atașul motocicletei.

Inspectoratul Național de Patrulare atenționează șoferii că siguranța copilului este foarte importantă, de aceea prezența unui asemenea accesoriu în automobil, cum este scaunul pentru copii, este una iminentă!

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By