PLDM+PCRM+PROANTIMAFIE=DRAGOSTE?

fantani

Basarabia e îngropată pe zi ce trece într-o sărăcie tot mai cumplită, dar acest fapt nu-l împiedică deloc  pe Al Vostru, Vlad Filat  să vă promită în continuare  bunăstare, progres  și  Adevăr.

Mai ales Adevăr.

Că de celelalte două  nici nu mai vrea să audă poporul mințit de toți cimpanzeii  politici.

Cazul cu Filat îmi amintește  de Ceaușescu.

Nu degeaba  celui mai  june dintre ei i  se mai zice  de  la un timp: Filatușescu.

Dictatorul de la Scornicești  nici în fața plutonului de execuție nu-și  închipuia  că dînsul nu mai e iubit de popor, că nu mai e ovaționat ore în șir, că  Luceafărul conducător al României nu mai este el, iar Elena—doctorul-academician-stea pe bolta c-o unică stea a socialismului dîmbovițean.

Cel puțin dîmbovițean.

La fel procedează  și Filat într-o perioadă cînd cancerul, sărăcia și desfrîul  general al societății fac ravagii inimaginabile și numai  dînsul nu se vede decît pe el orișiunde s-ar uita.

A  promis că va face din Republica Moldova un stat fără Voronin și fără comunism, dar drumurile lui se unesc tot mai mult cu cele ale satrapului de la Corjova, cu care se întîlnește cînd și unde îi ticnește.

Din ianuarie 2014 aceștia nu se atacă deloc.

Ei au o înțelegere, ca după terminarea Marșului privatizărilor din martie să înceapă o acțiune comună împotriva PD-ului  și PL-ului, cu scopul de a le face invizibile în viitorul Parlament din 1 decembrie 2014.

Ce zi…

Ați remarcat?

De ziua Unirii tuturor românilor, PLDM, PCRM și Mișcarea ProAntiMafie visează să ne felicite cu o nouă orchestră în care comuniștii vor dirija și vor cînta la pian, mocanii vor fi soliștii vocali, iar filații, cel puțin, vioara întîi.

Bine zis: cel puțin.

Fiindcă Filat speră ca acceptînd schimbarea Vectorului European pe cel rusesc  să obțină de la Voronin postul de președinte de stat, de prim-ministru și de procuror general.

El știe c-ar putea să se trezească  fără prea mari eforturi în opoziție  și a doua  zi să fie condamnat ca Berlusconi  sau Năstase pentru vreo  5-10 ani.

Cel puțin.

De aceea  Filat e prieten cu Voronin și Tkaciuk, și Mocanu, și Țopa, se susțin reciproc în toată mass-media lor, atacîndu-i  în mod  permanent  doar pe Ghimpu, Chirtoacă, Plahotniuc, Corman, Diacov și alți politicieni  buni sau răi, dar din doar 2 partide:  PL și PD.

Numai că  Filat, cu toată securitatea și poliția asmuțată contra oponenților săi politici,  e naiv  de pîrîie și uită că la 1 decembrie 2014 maidanul din toată Ucraina ar putea lesne să se lățească  și peste  Moldova  monstruoasei  coaliții puse la cale de cei 2+1.

Și atunci numele Filatușescu  chiar va fi  pe buzele și  în lăncile tuturor!

Sursa: Traian Vasilcău, VoxPublika

You may also like

Comments are closed.

By