PETRU BOGATU: Falşii câini de pază

Bogatu

Deşi m-am solidarizat cu Jurnal TV şi m-am pronunţat, alături de alţi colegi de breaslă, împotriva unor încercări de a elimina de pe piaţa media nişte canale de televiziune, n-am cum să nu dau dreptate în mare parte poziţiei adoptate de redacţia TImpul.

Într-adevăr, este jenant să vezi azi că la Jurnal TV dau tonul nişte condeieri care sub regimul comunist făceau jocurile murdare ale clicii Voronin-Roşca, războindu-se cu puţinele pe atunci instituţii de presă independente, deningrând jurnaliştii care aveau curajul să dea în vileag cenzura, abuzurile şi alte porcării comise de guvernarea PCRM.

În 2002 şi 2002, la Televiziunea publică au avut loc două valuri de epurări masive ale jurnaliştilor cu viziuni democratice şi româneşti, Ţinta unor murdare atacuri la persoană au fost Constantin Tănase, Nicolae Dabija, Nicolae Negru, Valeriu Saharneanu, Val Butnaru şi alţii, câţiva bloggeri fuseseră arestaţi, unele posturi de radio sau TV erau constrânse să-şi înceteze activitatea sau să renunţe la programele politice. Pro TV a fost defăimat chiar de la tribuna Parlamentului, unde se pregătea închiderea lui definitivă.

Unii dintre furibunzii “luptători cu mafia” de astăzi nu se ruşinau să joace acum 5-6 ani rolul de călăi ai mafiei comuniste aflate la putere. Sunt penibili aceşti câini de atac ai unui regim opresiv, antiromânesc, antieuropean şi antidemocratic de altădată, care au ajuns să se erijeze acum în câini de pază ai dreptăţiii şi antimafiei. Dare e şi simptomatic că infatigabilii călăi ai presei de odinioară cerşesc în prezent solidaritatea fostelor sale victime.

sursa: Petru Bogatu

You may also like

Comments are closed.

By