Petcov îl acuză pe Voronin de uzurparea puterii în stat

ggg

Deputatul comunist Alexandru Petcov a declarat vineri, după sesiunea extraordinară eşuată a parlamentului că neparticiparea la aceasta reprezintă o atitudine iresponsabilă, o sfidare a Constituţiei şi uzurpare a puterii în stat. Este de menţionat că la sesiunea convocată de PCRM au lipsit şi deputaţi comunişti, inclusiv liderul formaţiunii, Vladimir Voronin.

”(…)Dânșii nici măcar nu au venit. Aici nu este vorba de protest, aici este vorba de sfidarea normelor constituționale, de uzurparea puterii în stat. Ei au arătat întregii lumi că nu mai este valabilă norma constituțională prin care se prevede convocarea ședințelor Parlamentului în condițiile Constituției”, a constatat deputatul citat de portalul apropiat comuniştilor omg.md.

Sesiunea extraordinară a Parlamentului pe o durată de două zile a fost solicitată de fracțiunea PCRM pentru a desfășura audieri la subiectul libertății mass-media și a problemelor cu care se confruntă autoritățile publice locale după impunerea plafonării taxelor locale, care vor duce la pierderi de 200 mil lei la bugetele locale, notează omg.md.

Amintim că 5 deputaţi comunişlti nu au participat la sesiunea extraordinară a parlamentului.

Coaliţia Pro-Europeană a anunţat din start că nu va participa la acaestă sesiune pe care o consideră un ”show” al comuniştilor. În aschimb, şeful legislativului Igor Cormnan a anunţat că cele două chestiuni sunt discutate în cadrul comisiilor parlamemntare şi a grupurilor de lucru iar deputaţii din Coaliţia Pro-Europeană intenţionează să vină ciu iniţiative legislative concrete pentru rezolvarea problemelor existene şi nu doiar să facă declaraţii la microfoanele parlamentului.

sursa:hotnews.md
moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By