Peste 30 de şcoli din ţară au fost închise

frig_la_scoala_96807900

Potrivit Ministerului Educaţiei, din cauza condițiilor meteo nefavorabile au fost închise 31 de instituții de învățămînt din 5 raioane: Rîșcani, UTA Găgăuzia, Ștefan Vodă, Cahul și Taraclia (toate cele 18 școli din raionul Taraclia și-au sistat activitatea pentru două zile prin decizia Comisiei raionale pentru situații excepționale).

În același timp, au fost suspendate 62 rute de autobuz școlar din 22 raioane: Rîșcani, Nisporeni, Cimișlia, Glodeni, Soroca, Ungheni, Dondușeni, Ocnița, Șoldănești, Cantemir, UTA Găgăuzia, Telenești, Ștefan Vodă, Orhei, Hîncești, Fălești, Edineț, Drochia, Sîngerei, Cahul, Călărași și Anenii Noi.

Conform datelor transmise de Direcțiile raionale/municipale de învățămînt, tineret și sport, 2394 elevi nu au fost transportați la școlile de circumscripție.

De asemenea, din cauza temperaturilor scăzute în sălile de clasă în 14 instituții de învățămînt din Ungheni, UTA Găgăuzia, Ștefan Vodă, Orhei, Rezina, Hîncești, Edineț, Sîngerei și Cahul durata orelor a fost redusă pînă la 30 – 35 de minute.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By