Percheziţii la un cazino din sectorul Botanica

cazinou

Poliția capitalei a descins percheziţii autorizate la un cazino din sectorul Botanica, unde au fost elucidate un şir de încălcări a legislaţiei în vigoare. Poliţiştii au constatat la faţa locului că proprietarul instiuţiei a încălcat flagrant decizia Camerei de Licenţiere a Republicii Molodova, prin care  i-a fost retrasă licenţa de activitate.

În cadrul verificărilor forţele de ordine au constatat lipsa aparatului de casă şi control, lipsa autorizaţiei de amplasare şi funcţionare precum şi alte încălcări a drepturilor consumatorilor.

La fel ofiţerii de poliţie au ridicat mijloace băneşti de aproape 6 000 lei care au fost obţinuţi în urma activităţii ilegale, precum şi înscrisuri de ciornă şi alte acte de contabilitate. Totodată au fost ridicate toate cele 12 aparate de joc, fiind depozitate în camera de păstrare a corpurilor delicte a IP Botanica. În prezent sunt demarate acţiuni de investigare a probelor acumulate şi a circumstanţelor stabilite.

Potrivit legislaţiei în vigoare, proprietarul salonului a admis încălcări a legii cu privire la jocurile de noroc precum şi a prevederilor art. 263 “Desfăşurarea ilegală a activităţii de întreprinzător” Codul Contravenţional al RM.  Conform legislației, proprietarul localului riscă amendă în mărime de 2 000 lei.

Nu este exclusă versiunea de investigare a cazului şi sub aspectul art. 244 “Evaziunea fiscală a întreprinderilor, instituţiilor şi organizaţiilor” Cod Penal al RM, care prevede amendă în mărime de la 60 000 până la 100 000 lei sau închisoare de la 2 până la 5 ani.

moldova24.info

 

 

You may also like

Comments are closed.

By