9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

Orbul miliardar din India și frații săi din guvernarea Basarabiei mileniului III

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Îmi spunea Alexandra Can în 2013 despre o vizită pe care i-a făcut-o în India unui om bogat.

Miliardar.

În rupii, dolari sau euro, cred că nici el nu știe.

Pînă a ajuns la castelul acestuia, doamna a trecut cu mare greu printre mulțimea de indieni sărmani, care în zdrențe și desculți fiind cerșeau o fărîmă de pîine și-o cană cu apă în căldura toridă de-afară.

Ajungînd, în sfîrșit, la poarta bogatului, doamna s-a înspăimîntat.

Așa castel nu văzuse la Chișinău nici pe strada Belinski, nici la Valea Morilor, nici pe strada Universității, nici prin alte locuri ale noilor de moldoveni.

Fiind condusă în camera de oaspeți a indianului, mare cît suprafața Basarabiei actuale, prima întrebare a doamnei Can a fost dacă nu-i vine greu să trăiască printre atîția oameni săraci.

Lipsiți de toate.

Și aici cuvîntul: Săraci parcă ar fi prea nepotrivit, prea insuficient pentru a reda mizeria în care se îmbrăcau zilnic înfometații indieni, fără masă, fără casă, fără NIMIC!

–Vai, doamnă Can, eu mă simt foarte bine aici. Răspunsul meu pentru Dvs e unul foarte simplu: Eu pe acești sărăntoci nici nu-i văd!

(Și a rîs).

…Așa e și-n Basarabia mileniului III, dragii mei.

Miliardarii care vă conduc destinele, chipurile, spre o eurointegrare, unde România a ajuns după 14 ani de la semnarea Acordului de liber schimb cu Uniunea Europeană, sunt frați cu miliardarul din India, care fiind atît de orbit de bogăția sa nu-i mai vedea pe alții din jurul său și rîdea cu poftă la orice întrebare referitor la eminescianul îndemn care spune: „Zdrobiți orînduirea cea crudă și nedreaptă,/Ce lumea o împarte în mizeri și bogați!”

Ca și fratele lor indian, miliardarii de la guvernarea Basarabiei sunt orbi, dar și surzi la durerile celor din jur, nu însă și muți, atunci cînd îi felicită și pe cei vii și pe cei morți cu și fără ocazie.

Numai “al vostru Vlad Filat” cît face???

Acesta, plătind milioane de lei pentru difuzarea spotului său la toate posturile de Radio și Televiziune din gubernie, mai face, din banii unor agenți economici, și cîte-o pseudobinefacere în nume personal, de ochii lumii, așa ca s-o prostească la nesfîrșit.

Miliardarii de la conducerea politică și economică a Basarabiei, spre deosebire de ceilalți locuitori, huzuresc, precum indianul, în lumi paralele.

Ei adoptă legi pentru homosexuali și lesbiene, dar se pupă la orice oră de zi și de noapte cu Mitropolitul delegat de Kremlin în Basarabia, și cu alți clerici de ocupație.

Ei seara fac orgii, ca și Berlusconi, dar a doua zi, dimineața, ne felicită cu Nașterea Domnului nostru, Iisus Christos.

Ei, fiind deconspirați, se căsătoresc, tot de ochii lumii, în postul creștin cu amantele tuturor liderilor politici și comisarilor de poliție din gubernie, dar ne dau NOUĂ lecții de bun-simț, de evlavie și Dumnezeire.

Ei, cîntă, de ochii lumii, în fața camerelor de filmat ale Televiziunii răspublice rugăciunea „Tatăl nostru”, iar după aia pleacă să numere milioanele de euro agonisite vreme de-o zi.

Ei sunt antichriștii mileniului III în Basarabia.

Ei se roagă lui Dumnezeu, de ochii lumii, dar, DE FACTO, ei slujesc CU CERTITUDINE doar lui satan.

Pe care-l ortografiază cu majuscule.

Ei au avut un vis în copilărie.

Să se joace cu 666 mii lei.

N-a trecut mult timp și ce-au visat au strîns hoțește în brațe.

Apoi au avut un nou vis în tinerețe.

Să agonisească, prin furt, 666 milioane lei.

Și într-o zi au răsuflat fericiți.

Visul lor se împlinise.

Venind la guvernare au visat brusc să pună mîna pe 666 din miliardele Patriei lor, din creditele rambursabile și nerambursabile acordate de toate Băncile, Fondurile Monetare Internaționale, Japoniile și Statele Unite și Neunite ale Lumii.

Și în mai puțin de 2 ani de huzur la guvernare li s-a împlinit și acest vis.

Tocmai de aceea doctorul habilitat în economie, Mitropolitul – general de KGB VladImir Kantarean, i-a chemat la 7 ianuarie 2014 la o agapă de sărbătoare pe oaspeții distinși ai Mitropoliei Moskovei la Chișinău , pre nume: Filat, Sangheli, Duca, Păduraru, Tarlev, Sangheli, Hotineanu, Muhametșin, Poalelungi, Molojen, Krapivka,Tănase(Al), Balan, Grozavu(Nestor), Timofti și alții, pe care nu-i cunosc, dorind să afle cum poate accede și un Înalt Prea Nesfințit de VladImir la Cerul Miliardarilor moldoveni în 2014.

Visul lui poară codul 666.

666 de miliarde lei.

Lei, doar pentru început.

Ceea ce înseamnă că și Vlad(imir) Kantarean, ca și Vlad(imir) Filat, ca și ceilalți diStinși moldoveni, (corect am scris: mol-do-veni!) trăiesc în lumea indianului orb și surd de-atîta înavuțire, despre care v-am și povestit în această Durere antumă a mea???
Sursa: Traian Vasilcău, VoxPublika

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img