Ofiţer de urmărire penală şi expertul judiciar din Cahul reţinuţi de CNA

catuse-euro

Un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de poliţie Cahul a fost reţinut în flagrant delict aseară de către angajaţii Direcţiei Generale Teritoriale “Sud” a CNA, fiind suspectat de corupere pasivă.

Potrivit declarantului, omul legii ar fi pretins 350 euro ca să nu-l tragă la răspundere penală pentru comiterea unui accident rutier pe traseul Cahul – Chişinău.

În cererea depusă la CNA denunţătorul susţine că 200 de euro urmau să ajungă la expertul judiciar al Centrului de Medicină Legală Cahul pentru denaturarea concluziei medico-legale privind cauzarea leziunilor corporale grave în cazul accidentului.

În urma măsurilor operative de investigaţie, poliţistul a fost reţinut. După percheziţia corporală 350 de euro au fost găsiţi în buzunarul bănuitului. Tot aseară şi expertul judiciar a fost escortat pentru audieri la sediul DGT Sud. Statutul procesual al acestuia urmează să fie stabilit.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală în temeiul art. 324 al. 1 Cod penal al Republicii Moldova. Poliţistul a fost reţinut pentru 72 ore, iar  legistul este cercetat în stare de libertate.

Dacă va fi găsit vinovat, poliţistul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Sursa: cna.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By