O persoană reținută la vamă, a încercat să scoată ilegal din țară 3000 pachete de țigări

contrabanda-tigari-moldova-ghimpele

Potrivit unui comunicat de presă, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acţiuni ilegale:

– o persoană a trecut fraudulos frontiera;
– 8 persoane au încălcat regulile de aflare în zona de frontieră și în punctele de trecere;
– un șofer este cercetat pentru exploatarea mijlocului de transport reutilat ilegal;
– o persoană a încercat să scoată ilegal din țară 3000 pachete de țigări;
– 15 cetățeni străini au depășit termenul legal de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 2 persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute în punctele de trecere a frontierei, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale și internaționale.

Conform datelor parvenite de la Direcţiile Regionale ale Poliţiei de Frontieră, în punctele de trecere, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, fluxul de persoane şi mijloace de transport a fost dinamic.

În ultimele 24 de ore, la frontiera de stat au fost înregistrate 49742 traversări persoane, dintre care 28483 la ieșire din țară. Mijloacele de transport au indicat un număr de 9194 traversări ale hotarului, dintre care mai mult de jumătate, adică 5303, au fost la ieșire din Republica Moldova. Cel mai mare flux rămâne în continuare în punctele de trecere Otaci și Vălcineț, amplasate pe sectorul moldo-ucrainean, iar la frontiera moldo-română cel mai solicitat rămâne punctul de trecere Leușeni, fiind urmat de Aeroport Chișinău

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By