O moldoveancă prinsă cu mâţa-n sac. Poliţia de frontiera a descoperit schema

pass

Polițiștii de frontieră au reținut o persoană care a recurs la uz de fals în actele de călătorie, dar și a apelat la o metodă ingenioasă de transportare a acestora.

Moldoveanca a fost identificată la revenirea în țară, în timpul controlului pasagerilor sosiți cu ruta aeriană Instanbul-Chișinău.

Polițiștii de frontieră au stabilit că femeia călătorea peste hotare în baza pașaportului moldovenesc în care avea aplicată viza pentru Turcia, falsificată. Totodată, inspectorii au constatat că, în străinatate aceasta se afla sub altă identitate, legitimându-se în baza unui pașaport al Uzbekistanului, care a fost descoperit în coperta agendei personale.

Astfel, în punctul de trecere Chișinău Aeroport, s-a prezentat pentru a intra în Republica Moldova o tânără în vârstă de 25 de ani. În momentul verificării actelor, inspectorul de frontieră a observat careva elemente suspecte în pașaport, și anume, în viza și ștampilele turcești. Actul de călătorie a fost supus expertizei, care a confirmat circumspecția polițistului de frontieră, atât viza, cât și ștampilele din pașaport s-au dovedit a fi falsificate.

În baza celor depistate, polițiștii de frontieră au luat decizia de a extinde cercetările, în rezultat, au descoperit, în bagajul acesteia, o agenda personală în coperta căreia era camuflat un pașaport al Uzbekistanului, care, la fel, s-a dovedit a fi contrafăcut.

Documentele de călătorie au fost ridicate, pașaportul uzbec a fost transmis spre expertizare. Cercetările asupra cazului sunt continuate de către ofițerii de urmărire penală ai Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internaţional Chişinău. Amintim ca de la începutul anului curent, angajații punctului de trecere Chișinău Aeroport au identificat 3 pașapoarte ale Uzbekistanului, contrafăcute.
pass
moldova24.info, cu referire la Poliţia de Frontieră

You may also like

Comments are closed.

By