11 C
Chișinău
Wednesday, April 14, 2021

Moldovenii cer demisia prezentatorului român care a înjurat premierul şi cetăţenii ţării noastre

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Moldovenii cer ca prezentatorul Radu Banciu, de la canalul Tv, B1 să fie concediat. Solicitarea a fost postată pe contul de Facebook al utilizatorului Cetăţenii RM. Ei susţin că jurnalistul a jignit o naţiune întreagă şi că sancţiunea impusă de Consiliul Naţional al Audiovizualului din România este prea mică.

“Cerem demisia pseudo-jurnalistului Radu Banciu de la B1! Acest individ a jignit o națiune întreagă! A jignit mai ales tinerii noștri care aleg să-și facă studiile în România. Considerăm că amenda de 10 000 lei românești este prea puțin”, se spune în postare.

De asemenea, Cetăţenii RM cheamă lumea să participe la o acţiune de protest în faţa sediului Ambasadei României în Republica Moldova.

“Invitați toți prietenii dumneavoastră de facebook să participe la eveniment. Să-i arătăm individului că Cetățenii Republicii Moldova au DEMNITATE!”, scrie Cetăţenii RM.

Nici deputatul comunist, Alexandr Petkov nu a rămas indiferent faţă de insultele la adresa Moldovei, aduse de Banciu. Petkov a scris pe contul său de pe aceeaşi reţea de socializare că postul TV vizat este controlat de preşedintele român, Traian Băsescu.

“Postul TV din România, care şi-a permis să înjure întreg popor din Moldova este controlat de Băsescu. Nu mai am comentarii”, a scris Petkov.

Amintim că în emisiunea „Lumea lui Banciu”, realizatorul Radu Banciu a vorbit despre premierul moldovean Iurie Leancă, spunând despre acesta că este „un terchea-berchea”. De asemenea, Radu Banciu a afirmat: „În general, Moldova este exact ca ţiganul român care stă cu mâna întinsă pe Champs-Élysées (…) Asta este Moldova. Un ţăran sau un ţigan, după cum vreţi, care n-a făcut altceva decât să cerşească pe lângă România de când îi ştim noi”, a spus acesta. Banciu a vorbit în emisiune şi despre tinerii moldoveni veniţi la studii în România, folosind, de asemenea, un limbaj injurios.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img