Mită pentru eliberarea permiselor de conducere.Trei persoane reţinute de CNA

catuse-euro

Potrivit unui comunicat de presă al CNA, şeful Secţiei Înmatricularea Transporturilor şi Calificarea Conducătorilor Auto Criuleni (SÎTCCA), directorul unei şcoli auto din aceeaşi localitate, precum şi un fost angajat al şcolii menţionate au fost reţinuţi de ofiţerii  CNA şi procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă. Persoanele vizate sunt suspectate că ar fi pretins şi primit diferite sume de bani de la un cetăţean pentru a-l favoriza la examenele de obţinere a permisului de conducere.

În fapt, denunţătorul susţine că directorul Şcolii auto i-ar fi cerut 1500 de lei pentru susţinerea examenului teoretic şi că i-ar fi promis că îl poate ajuta să-l susţină şi pe cel extern, la  Secţia Înmatricularea Transporturilor şi Calificarea Conducătorilor Auto Criuleni. Pentru ultimul serviciu însă, funcţionarul a cerut 500 de euro – bani care ar fi trebuit să ajungă, printr-un intermediar, la şeful SÎTCCA Criuleni.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că mijloacele băneşti în sumă de 500 Euro primite de directorul şcolii au fost transmise intermediarului care, la rândul său, a pretins că are influenţă asupra şefului Secţii de Înmatriculate a Transporturilor şi Calificarea Conducătorilor Auto Criuleni.

Pe acest caz, ofiţerii CNA au pornit o urmărire penală pentru comiterea infracţiunii prevăzute de art. 324 al.(2) Cod penal pe faptul coruperii pasive comise de către şeful SÎTCCA Criuleni în complicitate cu alte persoane.

Potrivit legislaţiei, coruperea pasivă se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani. În acelaşi timp, intermediarul este cercetat pentru trafic de influenţă.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By