6.1 C
Chișinău
Thursday, October 28, 2021

Leancă şi Corman au încercat să schimbe viziunea locuitorii din Găgăuzia despre integrarea europeană

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

În cadrul vizitei la Comrat, atât premierul Iurie Leancă, cât şi preşedintele Parlamentului, Igor Corman au încercat să explice oamenilor care sunt avantajele integrării europene şi de ce asemenea discuţii sunt extrem de importante. La fel, demnitarii au discutat despre beneficiile liberalizării regimului de vize.

“Suntem convinşi că trebuie să schimbăm puţin, nu doar puţin, ci chiar mai mult viziunea. Acest dialog, aceste discuţii sunt foarte importante. Consider că acele momente care există, acolo unde apar întrebări, acolo unde trebuie de soluţionat probleme concrete, suntem obligaţi să le rezolvăm împreună. Cred că trebuie să acţionăm ca nişte cetăţeni ai unui stat. Consider că asta aşteaptă cetăţenii de la noi, indiferent unde locuiesc, în autonomie sau în alte raioane ale ţării”, a declarat spikerul Igor Corman.

La rândul său, premierul a încercat să-i convingă despre necesitatea participării în cadrul alegerilor parlamentare din acest an. Totodată Iurie Leancă a ţinut să menţioneze că această vizită nu se încadrează în formatul de vizite de lucru pe care, periodic, le efectuează demnitarii în localităţile din ţară.

“Ne unesc nu doar problemele, ci şi dorinţa noastră comună de a locui într-o ţară prosperă. Este foarte important ca cetățenii să fie informați. În acest sens, Guvernul a publicat pe pagina sa oficială și varianta în limba rusă a Acordului de Asociere și cel de Liber Schimb, ceea ce vă va permite să vă informați corect și să vă convingeți că acest Acord este în interesul RM, iar afirmațiile contrarii sunt absolut nejustificate. Cel mai corect va fi ca cetățenii R Moldova, inclusiv cei din regiunea găgăuză, să se pronunțe asupra vectorului țării atunci când vor avea loc alegerile parlamentare”, a declarat Iurie Leancă.

De asemenea, în cadrul vizitei, oficialii au discutat despre problemele din Regiunea Autonomă Găgăuză. Premierul i-a mulţumit başcanului pentru posibilitatea de a discuta împreună problemele sociale, economice cu care se confruntă autonomia.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img