La sudul ţării a fost creat un punct de dirijare pentru şoferi

drum-inchis

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a creat un punct de dirijare avansat în zona de sud a ţării. Necesitatea acestuia vine în contextul lichidării efectelor ninsorii.

În sudul ţării au fost deplasate forţele şi mijloacele Detaşamentului căutare-salvare numărul 1, care au avut menirea de a efectua lucrări de deblocare a mijloacelor de transport, dar şi de a ajuta angajaţii Administraţiei de Stat a Drumurilor.

Astfel, pe parcursul ultimelor 24 de ore, salvatorii au deblocat 27 de mijloace de transport de pe tarseele ţării, inclusiv microbuze, autocamioane, autoturisme uşoare dar şi ambulanţe. Acţiuni de tracţiune au fost întreprinse în raioanele Cahul, UTA Găgăuzia, Criuleni, Orhei, Căuşeni, Teleneşti, Dubăsari, Anenii Noi, Taraclia şi municipiul Chişinău.

Pentru prevenirea situaţiilor excepţionale, în teren au activat 170 angajaţi ai Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale cu 40 unităţi de tehnică.

În urma condiţiilor meteo nefavorabile mai rămîn fără energie electrică două localităţi. Curentul urmează să fie reconectat în localitatea Săiţi, raionul Căuşeni şi localitatea Cişmichioi din UTA Găgăuzia.

foto simbol

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By