JURAVSKI E OGLINDA FIDELĂ A DEPUTAȚILOR LIBERAL-DEMOCRAȚI?

juravschi-2

Сitesc  o știre despre nedeclararea celei mai mari părți din averea deputatului Verde pentru Moldova, Verde fără sărăcie, mulstimatului campion olimpic Nicolae Juravski.

Acesta a luat pixul și-a declarat numai o mașină, numai o casă, un apartament, o duzină de salarii, pensii(?) și prime + 18 hectare de pămînt în condițiile cînd un om, fie el și deputat, cînd pleacă în veșnicii nu are nevoie de mai mult de doi metri de pămînt peste el.

Pentru ce să-ți lași deoparte, din timpul vieții terestre, tocmai 18 ha?

Vorba e că aceste hectare pentru deputatul cu pricina sunt Floricele pe cîmpii, Hai să le-adunăm, copii!

Comisia Națională pentru Integritate cică analizînd Declarația de avere a liberal-democratului Juravski a descoperit că din aceasta lipsesc, nemotivat, evident, următoarele bogății mi-nus-cu-le:

  1. Zeci, poate sute de conturi în diverse bănci din Moldova și de pretutindeni,
  2. Multe Cote-părți în diferite Mall-uri, restaurante și alte cazinouri, diriguite de soția sa
  3. O mașină(doar?) de ultimul strigăt al modei
  4. Și …76 de loturi de teren prin tot Chișinăul!

Aoleu, Vladimir Vasilevici Filat, d’apoi deputatul tău Juravski a însușit lecția Bunului-Simț cu brio de la Universitatea ce  poartă și lipsa de nume, și de renume a ta.

Păcat că pentru așa succese epocale dînsul nu poate fi decorat și cu Ordinul Republicii, fiindcă-l are demult, din 1996, de la Mircea cel Snegur.

Dar poate vorbești tu, coane Filat, cu Mitropolitul, să-i dea și lui Juravski pentru acapararea unei așa uriașe averi Ordinul Mitropolitan al Recunoștinței, ce  ți-a fost oferit ție în 2013 pentru promovarea legii homosexualilor și lesbienelor din republică?

76 loturi de teren ascunse de Lege + cele 18 hectare declarate i se vor pune deasupra deputatului liberal-democrat atunci cînd va părăsi lumea asta dominată de Verde pentru PLDM-iști, Verde pentru Îmbogățirea exclusivă a lor?

Ajunși aici cu întrebările nu putem să nu întrebăm și noi ceva  Coaliția proeuropeană de guvernămînt.

Și întrebările  noastre  sunt  următoarele:

Au de ce dacă TĂINUIEȘTI cu bună știință 76 loturi de teren, o mașină, o remorcă, o duzină de conturi și cote-părți în diverse afaceri prospere poți încasa doar 1 an de pușcărie sau plata a 12 mii lei și nu ești condamnat la minimum 10 ani  privațiune de libertate cu confiscarea averii și vinderea acesteia la licitație?

Au de ce pe nimeni să nu intereseze de unde un fost campion olimpic, ajuns deputat, s-a pricopsit cu o avere de nesperat pentru un om fără abilități și experiență de businessman?

Au de ce de cînd a ajuns deputat Juravski, cu suținerea directă a lui Filat, a mai rămas și președinte al Comitetului Național Olimpic, pe contul căruia în loc de 1 milion de lei anual, cît se plătea pînă-n 2009,  guvernul Filat, apoi LuLeancă,  transferă  tocmai 5 milioane anual, fiindcă CNO-ul e condus de omul nostru, din PLDM?

Miroase aici a spălare de bani sau nu?

Și de ce Guvernul mai direcționează permanent încă o suită înteagă de firme barosane spre CNO, ca acestea să devină de nevoie sponsori oficiali ai Comitetului condus de Verdele deputat Juravski, care mai e de meserie și Uituc?

Trebuie să fie la mijloc o simplă întîmplare să poți uita de 76 loturi de teren?

De o mașină, de multe conturi în diverse bănci, de alte  cote-părți în diferite afaceri și tot așa???

De ce Juravski nu a divorțat, fictiv, evident, ca și deputatul PLDM Ciobanu, dăruindu-i, fictiv, evident, ex-soției  toate averile sale?

Sau de ce nu și le-a transferat măcar  pe numele vreunei rude pensionare  din Chircăiești?

De unde s-a căpătuit un simplu deputat cu o asemenea avere, oameni buni?

Din care munci pline de abnegație, cu jertfire de sine, cu nopți nedormite, în care transpira doar pentru Țară, Popor și Binele societății?

–––––––––––––––––––

Mda, Vladimir Vasilevici Filat, exemplul tău, se vede de la Poșta cea Veche, e foarte contagios.

E mai periculos ca o gripă porcină.

Și pentru care  nici Procuratura de la Chișinău, nici cea de la București, nici CNA-ul, nici DNA-ul, se pare că nu vor să aplice LEACUL  ce-l au de  mulți-mulți ani în dotare, dar îl cam nefolosesc.

DEOCAMDATĂ!

Sursa: Traian Vasilcău VoxPublika

You may also like

Comments are closed.

By