În Olanda a fost deschisă Ambasada Republicii Moldova

ambasada

Ambasada Republicii Moldova a fost inaugurată, astăzi, la Haga. Sediul Ambasadei este amplasat într-o clădire cu statut istoric, în imediata apropiere a ministerelor Economiei și de Externe.

La ceremonia de deschidere a reprezentanţei ţării noastre au participat premierul Iurie Leancă, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, reprezentanți ai ministerului de Externe, altor instituții olandeze, precum și ai corpului diplomatic acreditat în Olanda.

Premierul a remarcat că Ambasadei îi revine un rol important, mai ales că Olanda este una dintre fondatoarele Uniunii Europene și țară care susține liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni.

„Reprezentanței diplomatice de la Haga îi revine o misiune importantă – cea de a contribui la atragerea investițiilor și valorificarea potențialului economic al raporturilor bilaterale. Vrem să vedem mai mult vin moldovenesc în Olanda și mai mulți investitori olandezi în Moldova”, a declarat Iurie Leancă.

Potrivit Ambasadorului Republicii Moldova la Haga, Emilian Brenici, deschiderea reprezentanței diplomatice va permite o mai bună protecție și acordarea asistenței necesare cetățenilor moldoveni aflați în Olanda.

Tot astăzi, prim-ministrul Iurie Leancă a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Regatului Țărilor de Jos, Frans Timmermans.

Oficialii și-au exprimat interesul pentru cooperarea bilaterală, în special în reforma justiției, combaterea corupției, domeniul energetic şi cel al drepturilor omului. Republica Moldova a aderat recent la inițiativă Olandei „Freedom Online Coalition” ce ține de respectarea drepturilor și libertăților omului în spațiul virtual.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By