În iulie ar putea fi abolit regimul de vize pentru moldoveni

visa.schengen

Declaraţia a fost făcută, astăzi, de Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova privind liberalizarea regimului de vize. Tanja Fajon a menţionat că este fericită să recomande deputaţilor europeni anularea regimului liberalizat de vize pentru moldoveni. Potrivit oficialului, regimul ar putea fi abolit în luna iulie a acestui an.

„Pe 12 februarie vom discuta raportul în cadrul Comisiei pentru ca mai apoi Parlamentul european să-l pună la vot la începutul lunii martie. Cu toate procedurile de rigoare, regimul ar putea fi abolit către luna iulie. Voi fi fericită să recomand anularea acestui regim. Moldova este prima ţară din cadrul Parteneriatului Estic care a întrunit criteriile stipulate în planul de acţiuni”, a declarat raportorul Parlamentului European în domeniul liberalizării regimului de vize pentru Republica Moldova.

Potrivit oficialului, Moldova are toate şansele să obţină liberalizarea regimului de vize. Totodată, Tanja Fajon a subliniat că Parlamentul European va monitoriza în continuare derularea reformelor din ţara noastră.

„Abolirea vizelor nu înseamnă că imediat cetăţenii vor avea dreptul de a se angaja imediat la lucru în alta ţară sau vor putea cere cetăţenia unui stat, există anumite limite”, a adăugat Fajon.

Oficialul european urmează să întreprindă o vizită în Transnistria pentru a vorbi cu autorităţile din regiune despre beneficiile regimului liberalizat de vize.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By