Google a declarat venituri de 16,8 miliarde dolari în ultimele trei luni ale anului trecut

1-google-art2

Google a raportat pentru ultimele trei luni ale anului trecut venituri de 16,8 miliarde dolari şi un profit net de 3,4 miliarde dolari, ambii indicatori urcând cu 17% faţă de nivelurile din perioada corespunzătoare a lui 2012, datorită publicităţii cumpărate de retaileri în perioada sărbătorilor.

Vânzările companiei au depăşit estimările analiştilor datorită afacerilor din zona publicităţii online, potrivit datelor Bloomberg.

Google a anunţat joi vânzarea diviziei producătoare de telefoane mobile Motorola Mobility către grupul chinez Lenovo, într-o tranzacţie de 2,91 miliarde de dolari. Motorola Mobility a înregistrat o pierdere operaţională de 384 milioane de dolari în trimestrul al patrulea, la venituri de 1,24 miliarde de dolari, mai mici cu 18% faţă de nivelul din trimestrul al patrulea al anului 2012.

Grupul american a preluat Motorola în 2012, pentru 12,4 miliarde de dolari, vizând în principal portofoliul bogat de brevete şi patente al producătorului de telefoane.

Acţiunile Google au urcat cu 4,1% în sesiunea prelungită de tranzacţionare, după publicarea rezultatelor. Titlurile au închis joi la New York în urcare cu 2,6%. Anul trecut, cotaţia bursieră a companiei a avansat cu 58%, în timp ce indicele S&P 500 al bursei de la New York a crescut cu 30%.

Vânzarea Motorola vine la scurt timp după ce Google a convenit preluarea producătorului de termostate digitale Nest Labs pentru 3,2 miliarde de dolari. Compania a confirmat în această săptămână achiziţia companiei britanice DeepMind, cu activităţi de cercetare în zona inteligenţei artificiale.

Google avea la finele anului trecut rezerve de numerar de 58,7 miliarde de dolari.

La categoria „alte venituri”, unde este inclus şi magazinul de aplicaţii Play, Google a înregistrat încasări de 1,65 miliarde de dolari, duble faţă de trimestrul al patrulea al lui 2012.

Compania de cercetare EMarketer estimează că Google va revendica în acest an 41% din piaţa de publicitate online din SUA, urmat la mare distanţă de Facebook, cu o cotă de 8,2%.

Sursa: mediafax.ro

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By