Două persoane şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere, după Revelion

accident

foto simbol

Potrivit poliţiei rutiere, în ultimele 24 de ore, pe teritoriul țării s-au produs 16 accidente rutiere, soldate cu 2 persoane decedate și 27 traumatizate. Acestea s-au produs în municipiul Chișinău și raioanele: Sîngerei, Dondușeni, Soroca, Comrat, Ștefan- Vodă, Anenii Noi, Ceadîr- Lunga, Criuleni, Ungheni și Drochia.

Pe 1 ianuarie, aproximativ la ora 10:10, în satul Cioburciu, raionul Ștefan- Vodă, un bărbat din 1986, conducînd automobilul de model „Chevrolet Tacuma” și avînd exces de viteză, nu s-a isprăvit cu ghidajul și s-a tamponat frontal într-un gard confecționat din beton armat. În urma accidentului rutier, șoferul a decedat în drum spre spital, iar pasagerul acestuia, un bărbat din 1989, cu multiple leziuni corporale a fost transportat la Spitalul raional Ștefan- Vodă.

Alt accident tragic cu sfîrșit letal s-a produs la fel ieri, aproximativ la ora 21:45 în municipiul Chişinău pe strada Ion Creangă, în regiunea staţiei de troleibuz “Flacăra”. Conducătorul auto din 1954, domiciliat în orașul Durleşti, municipiul Chişinău, conducînd automobilul de model „Dacia Logan” a tamponat o femeie din 1946, originară din Chișinău, care traversa strada neregulamentar. În rezultatul vătămărilor corporale primite, femeia a decedat în automobilul de urgenţă pe drum spre spital.

Pe 1 ianuarie, aproximativ la ora 10:45, pe traseul R-37, Ceadîr- Lunga, în apropierea satului Joltai, conducătorul auto din 1995, conducînd automobilul de model “Volkswagen Golf”, a adormit la volan și s-a tamponat într-un copac. În rezultatul accidentului, șoferul și cei 3 pasageri printre care un minor au fost transportați cu multiple leziuni corporale la Spitalul raional Ceadîr- Lunga.

Alt accident cu urmări tragice s-a produs la fel ieri, aproximativ la ora 13:00 pe traseul R-5 Criuleni – Holercani. Șoferul din 1983, conducînd automobilul de model „Opel Corsa”, la ieșirea din satul Zolonceni, într-o în curbă, nu s-a isprăvit cu ghidajul și s-a inversat, tamponîndu-se într-un pilon de electricitate. În rezultatul accidentului rutier, 5 pasageri din autoturism, printre care un minor din 2008, au fost internați cu diverse leziuni corporale la Spitalul raional Criuleni.

Pe parcursul a 24 de ore, inspectorii de patrulare au documentat 26 șoferi suspectați că ar fi consumat alcool la volan; 44 – au încălcat limita de viteză stabilită pentru circulația transportului pe drumurile și traseele naționale; 11 șoferi care conduceau unitățile de transport fără permis; 13 care nu și-au cuplat centura de siguranță.

Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă conducătorii auto să respecte regulile de circulație și să țină cont de capriciile vremii; să conducă cu prudență, îndeosebi pe timp de ploaie sau ceață, cînd carosabilul este umed sau acoperit cu polei. Stimați șoferi, dați dovadă de maximă vigilență și atenție la volan, nu urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice, respectați limita de viteză, cuplați centura de siguranță și asigurați-vă că și pasagerii dvs sunt în siguranță. Pietonii sunt rugați să traverseze strada doar în locurile permise.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By