Două mașini furate în Europa, reţinute la vamă moldovenească

2222

Într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră se anunţă că două mijloace de transport, date în căutare ca fiind furate din Italia, în anul 2006, au fost reţinute la vama moldo-ucraineană.

La data de 18 ianuarie, inspectorii punctelor de trecere ,,Tudora” și ,,Palanca”, în timpul controlului de frontieră, au depistat două automobile de marca Audi 80 și Mercedes E200, care figurau în baza de date Interpol.

1111În timpul documentării cazurilor, șoferii autoturismelor, ambele cu numere de înregistrare transnistrene, au declarat că nu cunosc nimic despre faptul că mașinile lor sunt date în căutare. În particular, șoferul automobilului Audi 80 a relatat polițiștilor de frontieră că și l-a procurat în anul 2012 de la un moldovean, stabilit cu traiul în regiunea transnistreană. În celălalt caz, șoferul a afirmat că a devenit proprietar al Mercedes-ului la începutul anului curent.

Totodată, în baza informațiilor deținute la nivelul Poliției de Frontieră, a fost stabilit că, anterior, mijloacele de transport nu au părăsit teritoriul țării prin punctele de trecere autorizate ale Republicii Moldova.

Autoturismele au fost reținute până la stabilirea tuturor circumstanțelor, cazurile sunt cercetate de ofițerii de investigații speciale ai Poliției de Frontieră.

În anul 2013, polițiștii de frontieră au depistat în punctele de trecere 12 mijloace de transport care figurau în baza de date a Interpol-ului.

moldova24.info

 

You may also like

Comments are closed.

By