DIACOV: Declaraţiile lui Băsescu şi situaţia din Găgăuzia sunt la fel de îngrijorătoare

Diacov

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov este de părerea că referendumurile planificate pentru 2 februarie în unitatea teritorial-autonomă Gagauz-Yeri creează confuzii în interiorul PD. Organizarea plebiscitului şi lupta politică locală de la Comrat merg împotriva politicii de la centru a partidului din care face parte. Mai mult, Dumitru Diacov califică drept îngrijorătoare şi declaraţiile preşedintelui român, Traian Băsescu privind unirea Republicii Moldova cu România. Potrivit lui mesajele transmise în ultima perioadă nu corespund cu strategia ţării noastre. Declaraţiile în acest sens au fost făcute la Europa Liberă.

„Eu cred că noi avem mai multe elemente de discutat. Şi mesajele transmise de Băsescu de la Bucureşti. Aceasta este un fel de reacţie şi la aceeaşi declaraţie inclusiv. Pe mine chestiunea lui Băsescu, care a pus pe brânci România şi care vrea să ne aducă fericirea cu unirea, tot mă îngrijorează la fel ca şi iniţiativele găgăuzilor. Adică, noi avem „prieteni” din diferite părţi, care tot ne încearcă de minte.
Ce se va întâmpla în Republica Moldova depinde de Republica Moldova, de mediul politic din Republica Moldova. Trebuie să fim responsabili de ceea ce se întâmplă în ţara noastră. Dar întotdeauna se vor găsi elemente care vor exploata diferite teme geopolitice, o să vedeţi, la Moscova, la Bucureşti. Avem „prieteni”, din păcate, din toate direcţiile. Noi, de mai mulţi ani de zile, auzim mesaje care ne îngrijorează şi care nu prea corespund cu strategia Republicii Moldova din diferite părţi – şi de la Bucureşti, şi de la Moscova.

Noi trebuie să fim calmi, noi trebuie să încercăm să cooperăm şi cu România, şi cu Federaţia Rusă, să avem un parteneriat serios. Dar noi trebuie să avem mai multă unitate în Chişinău. Şi puterea de la Chişinău trebuie să realizeze acest lucru. Şi atunci vom privi cu calm şi, poate, cu puţină ironie fel de fel de iniţiative de acestea năstruşnice, care ne creează probleme”, a spus Dumitru Diacov în interviul acordat pentru Radio Europa Liberă.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By