De ce Guvernul vrea să conducă și… Organizațiile nonguvernamentale?

leanca1

Miroase a dictatură și a spălare da bani pe seama asociațiilor obștești .

Și a Mitropoliei lui Vladimir, săraca de ea.

Și-a altor organizații clericale, sărace și ele.

Guvernul  LuLeancă  a hotărît ca vreo  20 milioane de lei  să le ia cică benevol  de la angajați, să le depoziteze  la Guvern, iar apoi să le transfere ONG-urilor conduse tot de oamenii  săi.

Favoritism?

Dictatură?

Clientelism politic pe seama  angajaților statului?

Imixtiune directă în treburile Bisericii care, conform Constituției, e separată de stat?

Facilitarea Organizațiilor NEGUVERNAMENTALE  de buzunar în detrimentul  altor ONG-uri nedirijate de Guvern?

Și-n general  nu înțeleg de ce trebuie să susții Mitropolia Moscovei și celelalte  Mitropolii, Uniuni de Biserici Baptiste, Iehoviste, Sîmbotiste, Adventiste, Islamiste  etc., odată ce ele  tot nu  achită nici un ban în buget, fiind scutite de orice control și dare de seamă  financiară  în acest stat?

Oare există o susținere mai mare decît aceasta???

De ce nu procedează statul și cu toate ONG-urile în acest mod, dar permite prin aberanta lege  “2%” ca clerul  bogat  să fie și mai bogat, iar unele ONG-uri, (majoritatea!) fără rude în Guvern și Parlament, să dispară cu totul???

Prin această lege   Guvernul  LuLeancă  vrea  subordonarea  întregului  sistem  asociativ nonprofit  și a Clerului, cu condiția cîntării în strună a acestora  pentru  Campania electorală din 2014 sau, eventual, 2015?

Prin această lege cetățeanul  este jefuit de 2 % din impozitul său pe venit, care ulterior vor  fi distribuite, fără voia cetățeanului, pentru  ONG-urile afiliate partidelor, Guvernului și Parlamentului?

O lege  discriminatorie de 2 bani, de pe urma căreia cîteva persoane  putred de bogate  au  de gînd să mai pună  mînă  încă pe vreo 20 milioane de lei  anual??

Dacă-i  așa atunci fiți buni și  aruncați la gunoi  legea  LuLeancă-Streleț-Arapu-Ioniță-Ghilețki-Juravski-Ciobanu și Palihovici!

Opriți-vă, dacă mai aveți Dumnezeu în voi!

Oare cît vă mai trebuie ca să vă săturați odată și-odată de bani??

Sursa: Traian Vasilcău, VoxPublika

You may also like

Comments are closed.

By