Culmea NERUŞINĂRII: Comuniştii – apărători ai libertăţii presei

PCRM-sigla

Nu bătăuşii comunişti sunt cei care trebuie să dea lecţii de democraţie. Chiar anul trecut am asistat la câteva scene penibile când aceeaşi comunişti atacau reprezentanţii mass-media în plină şedinţă a parlamentului, după ce opt ani de zile au închis gura presei incomode, a declarat luni în cadrul unui briefing liderul Partidului Liberal Reformator Ion Hadârcă. Reprezentanţii Coialiţiei Pro-Europene au explicat de ce nu au vrut să participe la ”show-ul de prost gust” şi la noua tentativă de isterizare a societăţii de către comunişti.

Reprezentanţii CPE au explicat că problema cu scoaterea de pe unele reţele de cablu a trei posturi TV pe care a invocat-o opoziţia comunistă pentru a cere o sesiune extraordinară a parlamentului este una scrict de ordin legislativ iar pentru rezolvarea acesteia este nevoie de elaborarea unor modificări şi adoptarea acestora şi nu de discuţii isterice şi fără efecte.. Reprezentanţii CPE au explicat că un grup de lucru din care fac parte şi comunişlti a fost creat deja şi în decurs de două săptămâni va elabora modificările necesare

”Însuşi faptul că subiectul dat este invocat de opoziţia comunistă pare a fi un fapt într-adevăr ridicol”, a declarat preşedintele Partidului Democrat Marian Lupu. El a amintit de comportantul recent al reprezentanţilor PCRM care au comis mai multe atacuri la adresa jurnaliştilor. ”Pornind de la intenţia de destabilizare şi isterizare a situaţiei, generarea alegerilor parlamentare, acţiuni cu aşa-numita ruşinoasa revoluţie de catifea care a picat, moţiuni de cenzură, încercări de împiedicare a  parafării Acordului de asociere, atacuri la adersa presei – injurii la adresa jurnaliştilor, aluzii că jurnaliştii ar fi nebuni, ameninţări deschise chiar în sala parlamentului. Şi iată că pe fundalul acestor acţiuni noi constatăm că abordarea acestui subiect de către promotorii unor asemenea acţiuni ruşinoase nu doar că este ridicol dar se anunţă a fi una de mare ipocrizie”, a declarat Marian Lupu.

De asemeneaa, liderul fracţiunii PLDM a amintit despre faptul cât de mult era interesat PCRM de libertatea presei în timpul celor opt ani de guvernare comunistă – greva jurnaliştilor de la Teleradio Moldova şi concedierea jurnaliştilor incomozi, ”deetatizarea” Antena C şi Euro TV, închiderea agenţiei Info-Prim, închiderea ziarului Timpul, expunerea la licitaţie a frecvenţelor Pro TV. ”Este absolut evident că nu libertatea presei sau de exprimare este subiectul care îi dernajează pe reprezentanţii opoziţiei comuniste”, a accentuat Streleţ.

Preşedintele parlamentului Igor Corman a menţionat că proiectele privind modificarea legislaţiei în domeniul mass-media vor fi prioritare pentru începutul sesiunii de primăvară-vară.

Amintim că PCRM a iniţiat sesiunea extraordinară chiar dacă problema invocată de aceştia – excluderea a 3 posturi TV din grila unor operatori de cablu a fost remediată deja.

Sursa: politik.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By