Comuniștii nu s-au liniștit. Se dau în spectacol!

PCRM protest

Preşedintele Parlamentului a dat curs cererii deputaţilor comunişti de a organiza o sesiune extraordinară a Parlamentului. Va fi doar o continuare a show-ului comuniştilor care nu va aduce niciun rezultat, a comentat Igor Corman.

În cadrul sesiunii extraordinare va fi examinată situaţia din domeniul mass-media. Scopul PCRM este însă cu totul altul, a arătat Igor Corman. ”Din punctul meu de vedere ca politician şi deputat este evident că PCRM începe şi acest an cu încercări de organiza show-uri. Anul trecut au venit cu moţiuni de cenzură, acum au folosit prevederi legale pentru a solicita această sesiune extraordinară”, a declarat Corman.

El a arătat că deputaţii comunişti se folosesc de prevederile legale pentru a-şi satisface interesele politice. ”Regulamentul parlamentului este făcut pentru oameni serioşi, dar propunerea eu o consider neserioasă. Motivarea nu este deloc clară de ce să înceapă această sesiune, cu atât mai mult că s-au găsit anume comuniştii să aibă grijă de mass-media după tot ce au făcut după opt ani de guvernare, dar şi recent, prin comportamentul unor deputaţi, inclusiv vizavi de reprezentanţii mass-media”, a arătat Corman.

”Este dreptul lor regulamentar să o facă (această iniţiativă n.red) dar o consider ridicolă şi neserioasă. Dar mai departe se va decide în cadrul coaliţiei cum să ne comportăm într-o astfel de situaţie”, a mai declarat Corman.

Mai mult, el a arătat că iniţiativa comuniştilor este şi contraproductivă pentru că deja a fost creat un grup de lucru care să lucreze asupra îmbunătăţirii legislaţiei privind activitatea presei. ”Este un sigur subiect care chiar dacă a trezit discuţii cu o săptămână în urmă, noi căutăm soluţii şi este în interesul nostru să facem totul pentru a avea o legislaţie bună care nu ar leza independenţa mass-media”, a declarat Corman.

De asemenea, liderul fracţiunii PLDM Vlaeriu Streleţ a declarat că deja se lucrează în privinţa modifcării legislaţiei, dar că pentru a pregăti un proeict bune este nevoue de timp, astfel că sesiunea de luni nu va avea niciun rezultat. El a mai declarat că fracţiunea PLDM va decide în cadrul unei şedinţe cum va acţiona la sesiunea extraordinară de luni.
sursa: Moldova.ORG

You may also like

Comments are closed.

By