Comuniștii, libertatea presei și miza alegerilor parlamentare

pcrm

La 15 ianuarie deputatii comunisti Petrenco si Munteanu au sarit in apararea presei.

La fel ca si cei din Antimafia si Jurnaltv, comunistii l-au invinuit cu declaratii neprobate pe Plahotniuc in toate relele din tara, inclusiv de problemele legate in disputele dintre operatorii de cablu si citeva posturi de televiziune.

Comunistii si antimafia sunt o apa si un pamint, ambele partide il ataca pe Plahotniuc, in acest mod recunoscind ca acesta este principalul obstaciol in revenirea comunistilor la guvernare.

E ridicol sa vezi comunistii in rol de aparatori a presei libere, cei care ieri atacau presa si ii faceau pe toti reporterii boi, acum sar in apararea mass-media.

Sa ne aducem aminte si de multitudinea de probleme a presei in perioada 2001-2009.

Ca sa va convingeti cum activa presa pe timpul guvernarii comuniste vedeti pe pagina APEL, monitorizarile posturilor de televiziune si a presei scrise.

http://apel.md/lib.php?l=ro&idc=159

Prin definitie regimurile comuniste inseamna autoritarism si dictatura, ceea ce presupune controlul politic asupra presei.

CCA a intervenit promt in calitate de arbitru in conflictul dintre cablisti si citeva posturi tv, si astfel problema a fost epiuizata rapid.

Problemele iscate intre cablisti si radiodifuzori, au aratat ca exista probleme si trebuie modificata legislatia, in special Codul Audiovizualului.

Apropo, astazi la audierile in Comisia parlamentara pentru mass-media s-a ajuns la aceasta concluzie si a fost format un grup de lucru.

Astfel isteria declansata este artificiala si altul este scopul comunistilor, pentru ca ei sunt principalii beneficiari a scandalului declansat.

Comunistii si uneltele lor aveau nevoie de un scandal la inceput de an, de un subiect pentru a declansa ofensiva impotriva Coalitiei proeuropene, si a se victimiza in preajma campaniei electorale.

Scopul ofensivei comuniste este declansarea unei crize politice, prin care sa se incerce distantarea si separarea dintre PD si PLDM, astfel inchit sa fie distrusa Coalitia Proeuropeana.

Este evident ca suntem in preajma campaniei electorale, care va fi una deosebit de dura si murdara, pentru ca in afara de lupta pentru putere intre partidele politice, mai exista si disputa geopolitica dintre Rusia si UE .

Fortele proruse in cazul Jurnaltv, Accentv si RTR, si-au demonstrat solidaritatea si capacitatea de mobilizare.

Sa nu ne amagim cu retorica proeuropeana si proromaneasca a unor politicieni si partide, ei nu sunt sinceri, si-au pus masti si joaca rolurile scrise de altii.

Cei care sunt de o parte a baricadei cu PCRM, contribuie la victoria in alegeri a comunistilor si la abandonarea cursului de integrare europeana.

Daca vor reveni la guvernare comunistii si satelitii lor, R.Moldova va fi transnistrizata, iar libertatile obtinute in ultimii ani, inclusiv libertatea presei vor fi lichidate.

Miza alegerilor din 2014 este pastrarea si continuarea cursului de integrare europeana, si pentru asta trebuie conjugate eforturile fortelor proeuropene.

sursa: Roman Mihaeş
moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By