Comuniştii cer convocarea de urgenţă a Parlamentului într-o sesiune extraordinară

petrenko_moldnews

Comuniştii solicită ca Parlamentul să se convoace în sesiune extraordinară pentru a examina rolul instituţiilor statului şi implicarea demnitarilor în atacul asupra posturilor de televiziune – Accent TV, RTR Moldova şi Jurnal TV. De asemenea, PCRM cere ca Procuratura Generală să intenteze dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc pentru uzurparea puterii în stat, şantaj şi cenzură. Potrivit deputatului Grigore Petrenko, anume Plahotniuc se face vinovat de excluderea celor trei canale TV din mai multe pachete ale operatorilor prin cablu. Petrenco susţine că toţi cei responsabili de atac asupra mass-media trebuie să fie traşi la răspundere.

“Am fost martori în ultimele două zile la un atac dur, grosolan, dar şi fricos din partea structurilor oligarho-mafiotice, conduse de Vladimir Plahotniuc. Solicităm ca Procuratura Generală să intenteze dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc pentru uzurparea puterii în stat, şantaj, abuz de putere şi cenzură. Toţi executorii acestor ordine criminale date de Plahotniuc, toate şestiorcile lui de la SIS, CNA şi alte structuri trebuie traşi la răspundere, să fie demişi. Noi deţinem informaţii că majoritatea cabliştilor au fost contactaţi de bandiţii lui Plahotniuc, să deconteze aceste posturi de televiziune, au fost intimidaţi, şantajaţi”, a declarat Petrenco.

Deputatul comunist consideră că acest atac a afectat imaginea RM în aceeaşi măsură ca şi tragicul incident din Pădurea Domnească.

“Este o încălcare a libertăţii de exprimare, a drepturilor omului, a angajamentelor RM faţă de Consiliul Europei, este o încălcare a ultimei rezoluţii a Adunării Parlamentare. Unul dintre puncte spune că nicio instituţie a statului nu poate să servească interesele unui partid politic sau individ, alt punct vorbeşte despre necesitatea de a asigura libertatea de exprimare în RM”, a adăugat Petrenco.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By