Cinci vameşi de la postul vamal Larga vor fi judecaţi

bani

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, cei cinci vameşi activează în cadrul postului vamal Larga, Briceni şi sunt învinuiţi de corupţie. În perioada iunie-august 2013, învinuiţii au creat o schemă de extorcare a banilor de la şoferii de camioane pentru a le permite traversarea postului vamal din Ucraina în Republica Moldova, fără perceperea taxei de import a mărfii. Inspectorii vamali efectuau controale formale pentru care cereau 1200 de dolari. Astfel, şoferii puteau introduce în ţară diferite tipuri de mărfuri sau obiecte, inclusiv periculoase sau interzise de lege.

Vameşii au fost reţinuţi de procurorii şi ofiţerii anticorupţie la finele lunii septembrie 2013, în urma unor percheziţii efectuate la postul vamal Larga, asupra lor fiind depistaţi banii transmişi sub controlul CNA. Inspectorii vamali au fost arestaţi preventiv, după care au fost cercetaţi în stare de libertate.

La moment, cauza penală este examinată de către Judecătoria raionului Briceni.Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de cele incriminate, învinuiţii riscă pînă la 10 ani de puşcărie cu aplicarea unei amenzi în mărime de până la 60 000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By