Chirtoacă nu se teme de Serafică fără frică

dorin_36879900

Invitat la emisiunea „Puterea a 4″, de la N4, primarul Dorin Chirtoacă a dat de înţeles că nu se teme de concurenţă, mai exact de actualul preşedinte al Curţii de Conturi, Serafim Urechean. Acesta declarase anterior că nu exclude ca în 2015 să candideze pentru funcţia de primar al capitalei la alegerile locale.

„La domnul Urechean era „Serafică fără frică”, e brănduită expresia. Eu încurajez tot ce înseamnă concurenţă şi democraţie. Asta e ceva sănătos care trebuie să se înrădăcineze la noi şi să rămână şi atunci cînd nu vom mai fi”, a spus Chirtoacă.

Cât priveşte candidatura preşedintelui PSRM, Igor Dodon, dar şi iniţiativa acestuia de a-l demite pe Chirtoacă prin referendum, edilul a declarat că nu există nicio şansă. Dodon are prea multe păcate ca să reprezinte capitala.

„Nu văd cum o persoană care a minţit în campania electorală, a falsificat documente ale României, a luat din banul statului, a fost prins şi obligat să întoarcă acele 70 de mii de lei, nu văd cum o astfel de persoană mai poate pretinde la o funcţie publică. Cine a fost implicat o dată, vor mai fi implicaţi. Nu cred că oamenii îşi doresc aşa reprezentanţi care sunt cu jocurile de noroc sau cazinourile”, a adăugat primarul.

În cadrul aceleaşi emisiuni, Chirtoacă a menţionat că nu are de gând să lase baltă proiectele începute la primărie, ba mai mult este decis să se implice personal la alegerile parlamentare din acest an.

„Este firesc să particip la alegerile parlamentare pentru că avem nevoie de îmbunăţirea a ceea ce înseamnă act de guvernare la nivel central şi a ceea ce înseamnă componenţa Parlamentului şi o mai bună reprezentare a PL, un echilibru între formaţiunile care se găsesc acolo, pentru a putea aduce şi un echilibru în funcţionarea statului. Astăzi statul are mari deficienţe. PL trebuie să fie reprezentat mult mai puternic în administraţia RM. Noi avem obiective pe termen lung. Pe noi ne interesează ca RM să devină membru cu drepturi depline al UE”, a specificat primarul Dorin Chirtoacă.

De asemenea, Dorin Chirtoacă a mai declarat că susţine ideea liderului PL, Mihai Ghimpu ca după alegeri să fie formată AIE3 .

foto:publika.md
moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By