CE NU PREA ȘTIAȚI DESPRE UN MOCAN, II (EXTRAS DIN UNELE ARHIVE…)

mocanus

Ca să-l victimizeze, pentru a-l face bun de Erou național în Basarabia, Voronin îl arestează pe Mocan.

Precum pe Pasat.

L-a arestat formal, cu consimțămîntul celui din urmă, ca să-l VICTIMIZEZE și să-l facă erou, pe care să-l propulseze apoi în fruntea unui partid nou Antimafie, pe care să-l voteze lumea prostită, iar Voronin să aibă un aliat politic ulterior în Parlament.

A, Nu e la mintea oricui?

Securitatea lucreaza complex?

Oare, chiar nu știați?

În temniță Mocanul e abuzat de toți derbedeii.

Și din toate punctele cardinale concomitent.

Astfel dă de gustul bolii sodomice a lui Tkaciuk, Filat și Pasat.

Și ca să devină Erou Național mai repede securitatea victimizează și pe cele două odrasle ale lui, prinse în plin delir narcotic, după ce-au servit nițel Cannabis într-un bar din Chișinău, unde l-au snopit în bătăi pe fiul unui fost consilier de-al președintelui Snegur.

A doua zi odraslelor, la comanda generoasă a lui Voronin, le-a fost deschis de urgență dosar penal pentru tentativă de omor și maltratarea fizică a unui om, prin cauzarea de vătămări corporale grave, cu consecințe asupra sănătății acestuia pentru întreaga lui viață.

Și-n loc să fie arestate și condamnate, mioarele Mocanului au devenit eroine naționale fără a putea rosti coerent măcar un cuvînt în limba română.

Odraslele, pentru a spori gradul lor de victimizare, sunt sfătuite de securitatea lui Voronin să sară gardul Ambasadei României în Moldova și să ceară azil politic.

Pentru ce?

Nu conta asta.

Important era ca România să fie trasă din nou pe sfoară de Voronin și Mocanul nostru.

Și-au tras-o și-au avut-o, desigur, din nou.

Nu fără suportul logistic al nașului Mocanului, același Roșka.

Nu fără suportul colegului de birou al Mocanului, același Tkaciuk.

Pe care, ca recompensă, Mocanul îl plimba în fiece sîmbătă cu avionul său personal, primit în dar de la șeful lor dintotdeauna, Voronin, pentru misiunile executate cu brio contra președintelui României, Traian Băsescu.

Pe atunci nu numai Plahotniuc avea avion privat.

Și Mocanul avea, numai că nu vrea să recunoască.

Avion cu care-l plimbă de-atunci și pe Nantoi.

Și pe alții.

În sediul Firmei rusești “Senator”, soră cu “Gaz-Prom”-ul țarului Putin, este biroul avocatului ce i-a apărat în proces pe cei doi pui de Mocan, proces care, precum dăduse ordin Voronin, i-a achitat și i-a făcut basma curată pe mocănei.

Constantin Oboroc are dreptate atunci cînd relatează cum Mocanul a fost prins în mai multe cazuri ca diversionist ordinar si provocator de cea mai proastă speță al Kremlinului în războiul de pe Nistru, fapt pentru care în loc să fie deferit unui Tribunal Militar e decorat ulterior, la comanda serviciilor secrete rusești, cu Ordinul… Militar “Ștefan cel Mare”.

Ca și prietenul său Filat, care în loc să înfunde temnița pentru acte mari de corupție și contrabandă cu de toate, e înghimpat în decembrie 2013, la comanda acelorași servicii, cu Ordinul Suprem, cel al… Republicii.
TRAIAN VASILCĂU

You may also like

Comments are closed.

By