12 C
Chișinău
Sunday, April 18, 2021

CCA nu va obliga operatorii de cablu sa includă Jurnal TV în grilă

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Potrivit unei declaraţii făcute luni de către preşedintele CCA, Marian Pocaznoi, nimeni, nici măcar Consiliul Coordonator al Audiovizualului nu poate obliga cabliştii să includă în grile posturi de televiziune.

Pocaznoi şi-a motivat afgirmaţia explicând că încă 2009 CCA a adoptat o decizie prin care a obligat operatorii de cablu să includă gratis în grila de emisie posturile autohtone care transmit semnalul gratuit. În această ordine de idei, spune Pocaznoi, accentul logic se pune pe cuvântul “gratis” şi nu pe “includere”, fapt care înseamnă că operatorii de cablu nu trebuie să preia toate posturile TV autohtone, ci să nu ceară bani de la acestea, dacă au decis să le preia semnalul.

Astfel, a conchis preşedintele CCA, acuzaţiile aduse operatorilor prin cablu potrivit cărora aceştia fi încălcat actele normative atunci când au decis să excludă anumite posturi din grilă, sunt nefondate.

Totodată Pocaznoi le-a recomandat operatorilor de cablu să respecte cu stricteţe listele aprobate de CCA, să ţină cont de interesele publicului în cazul schimbărilor întreprinse, amintindu-le că, potrivit legislaţiei, au obligaţia de a notifica consiliului modificările din grilă.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img