12 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Bei, manânci fără să plăteşti. Cafeneaua unde achiţi minutele, nu ceea ce ai consumat

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Cafeneaua a fost deschisă în Londra. Ziferblat este prima cafenea din Londra unde plătești pentru fiecare minut pe care îl petreci acolo. Ziferblat din germană înseamnă cadran (Zifferblatt). Ideea este următoarea: cei care vizitează cafeneaua la sosire iau un ceas cu alarmă și notează timpul la care au venit, apoi îl păstrează până la la sfârșit.

Taxa este de 3p/minut sau 1.80 lire/oră. Este o cafenea care oferă la discreţie biscuiţi, ceai cât poţi să bei şi Wi-Fi nelimitat. Totul se petrece sub forma unui “bufet suedez”, în care fiecare client este liber să-şi aleagă ce vrea și chiar își pot pregăti mâncare în bucătărie.

La final, deşi nu este obligatoriu, fiecare îşi spală singuri vesela şi achită la casierie pentru minutele petrecute.

cafenea1

cafenea2

Proprietarul cafenelei, Ivan Mitin, spune că în prima lună de la deschidere în Marea Britanie, există deja clienți fideli:“Londonezii sunt mai pregătiți pentru un astfel de concept, au înțeles ideea instantaneu. Este amuzant să vezi oameni care aşteaptă la coada să-şi spele vesela. Nu e obligatoriu, dar e de apreciat. Chiar se ajută reciproc în a-şi pregăti meniul. Este ceva social. Ne gândim la oaspeţii noştri ca la nişte micro-chiriaşi, toţi împărţind acelaşi spaţiu“, a declarat Ivan.

În Rusia, Ivan Mitin mai are alte 10 cafenele care funcţionează după această idee.

Cafeneaua din Londra se află pe 338 Old Street.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img