Atenţie şoferi! Străzile în pantă din Chişinău au fost închise

autospeciala_iarna_noi

Potrivit unui comunicat al Primăriei Chişinău, din cauza ninsorii, străzile în pantă din capitală, în special strada Ganea, Timiş, Poştei, Vadul lui Vodă, Paris, Căuşeni şi stradela Uzinelor au fost închise.

Totodată, primăria anunţă că transportul public circulă conform programului obişnuit. Pe tot parcursul nopţii drumarii au intervenit, în mod prioritar, pe arterele principale, pe unde circulă transportul public şi pe căile de acces către suburbii. În total, Regia „Exdrupo” a intervenit cu 55 de autospeciale şi au fost presuraţi peste 800 metri cubi de material antiderapant. Pe parcursul zilei se va activa în regim de patrulare. În acest sens, în fiecare sector al capitalei au fost distribuite câte 2 echipe de intervenţie ale Regiei „Exdrupo”, iar în suburbii câte o autospecială, pentru a se acţiona la curăţarea şi lărgirea arterelor de circulaţie.

De asemenea, de la ora 4.00, angajaţii Regiei locativ-comunale curăţă zăpada de pe trecerile de pietoni şi trotuare, staţii, căile de acces din interiorul curţilor de bloc. La deszăpezirea manuală, în oraş, sunt antrenate peste 450 de persoane, dar şi 22 de tractoare şi 16 utilaje.

În acest moment, la Centrul de găzduire a persoanelor fără adăpost sunt cazate 101 persoane.

Totodată, primăria solicită agenţilor economici şi tuturor gestionarilor fondului locativ să-şi cureţe trotuarele şi teritoriile administrate, dar şi să intervină pentru indepărtarea ţurţurilor de gheaţă.

De asemenea, chişinăuienii sunt rugaţi să folosească mijloacele de transport în comun, pentru a evita crearea ambuteiajelor pe străzi, iar de la conducătorii auto se cere să fie prudenţi la drum şi să parcheze regulamentar autoturismele.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By