Atentat cu bombă la un tribunal de la Cairo

booma_36699500

Un atentat cu o bombă artizanală a vizat marţi dimineaţa un tribunal de la Cairo, fără să provoace morţi sau răniţi, informează AFP. Incidentul s-a produs cu două ore înaintea deschiderii secţiilor de votare în cadrul unui referendum constituţional.

Ferestrele tribunalului au fost sparte de suflul exploziei, iar faţada a fost puternic avariată. de asemenea, a fost avariat un magazin şi au fost sparte ferestrele unor imobile.

După explozie, zeci de persoane s-au adunat în faţa tribunalului, agitând fotografii cu generalul Abdel Fattah el-Sisi, vicepremier, ministru al Apărării, comandantul armatei, cel mai puternic om din ţară.

Atacurile s-au multiplicat în Egipt după destituirea de către armată, la începutul lui iulie, a fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi. După destituirea acestuia, autorităţile militare au însărcinat autorităţile interimare să efectueze o „tranziţie democratică”, a cărei primă etapă este organizarea unui referendum asupra unei noi Constituţii.

Aproximativ 53 de milioane de egipteni sunt chemaţi la urne marţi şi miercuri, care pare să se transforme într-un adevărat blebiscit pentru generalul el-Sisi.

foto:realitatea.net

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By