Aparate foto şi tablete pentru cei mai buni tineri care învață peste hotarele țării

IMG_4439_

Cei mai buni tineri moldoveni, care își fac studiile în străinătate, au fost premiaţi în cadrul Galei Studenților Originari din Republica Moldova, patronată de Prim-ministrul Iurie Leancă. Evenimentul este o premieră pentru ţara noastră.

În discursul său, şeful Guvernului a remarcat  rolul extrem de important  al tinerilor care ne reprezintă ţara în străinătate şi care prin rezultatele obţinute fie la învățătură, fie la locul de muncă demonstrează că sunt valoroși și competitivi.

Iurie Leancă şi-a exprimat convingerea că experienţa lor obţinută peste hotare poate fi valorificată şi în ţără: „Sunt convins că prin cunoştinţele şi abilităţile pe care le deprindeţi în străinătate, puteţi contribui la schimbarea la faţă a realităţii  din Republica Moldova”.

În cadrul ceremoniei,  Iurie Leancă i-a acordat lui Victor Buza, doctorand  în fizică la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, „Premiul Special” pentru realizări deosebite și contribuție substanțială la dezvoltarea științei și la promovarea imaginii și prestigiului Republicii Moldova pe plan internațional.

De asemenea, au fost decernate 11 premii întâi,  21 de menţiuni. La categoria „Arte” a fost declarată câştigătoare Maria Sumareva din SUA, iar „Simpatia Echipei de Organizare” i-a revenit lui Iulian Gramaţki.

La rândul său, Directorul Biroului pentru relații cu diaspora, Victor Lutenco, a menţionat că proiectul a fost unul ambiţios şi responsabil şi ar dori să fie cât mai mulţi  tineri cu iniţiative şi implicaţi în dezvoltarea ţării.

IMG_4559 Tinerii câştigători ai concursului „Excelență Academică pentru Moldova” au fost selectaţi de către un juriu şi au fost premiaţi pentru merite valoroase în domeniul academic și pentru contribuția adusă la promovarea imaginii ţării noastre în străinătate. Aceştea au primit diplome şi cadouri: aparate foto şi tablete.

Ceremonia de decernare a premiilor desfăşurată la Palatul Republicii a reunit studenți, absolvenți și tineri originari din Republica Moldova, care își fac studiile peste hotare, precum și distinși invitați din domeniul academic, public și de afaceri din țară.

Gala Studenților Originari din Republica Moldova s-a desfășurat sub înaltul patronaj al Prim-ministrului Iurie Leancă, la inițiativa Asociației studenților moldoveni din Franța „Jeunes Moldaves”, în parteneriat cu Biroul pentru relații cu diaspora şi cu susținerea proiectului Uniunii Europene „Consolidarea capacităților de gestionare a migrației in Republica Moldova”.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By