Americanii spulberă visul unionist al lui Băsescu: Vrem o Moldovă suverană, independentă

nuland

Aflată în vizită de două zile la Bucureşti, Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat american pentru afaceri europene şi eurasiatice a făcut referiri şi la declaraţiile despre unirea RM cu România. Reprezentantul american i-a menţionat de câteva ori preşedintelui Traian Băsescu
că SUA sprijină suveranitatea şi integritatea RM, dar şi dreptul de a-şi alege propriul viitor.

„SUA susţin suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova şi dreptul RM de a-şi alege propriul drum”, a declarat Victoria Nuland la Bucureşti.

Totodată, adjuncta șefului diplomației americane a apreciat semnarea acordurilor de Asociere și Liber Schimb dintre RM şi Uniunea Europeană.

„Am susţinut puternic Parteneriatul Estic şi oportunităţile pe care UE le-a oferit ţărilor din est prin asocierea la Pactul de Liber Schimb, prin oportunităţile legate de acordarea vizelor. Credem că este un enorm pas pozitiv pentru ţări precum Moldova, Georgia, Ucraina. Ştiţi că dl secretar de stat Kerry a fost în Moldova de curând pentru a felicita această ţară pentru acordul de asociere cu UE. Am fost în contact cu UE în legatură cu acest subiect pentru a încuraja accelerarea acestor procese”, a adăugat Nuland.

modlova24.info

You may also like

Comments are closed.

By