Ambasadorul Bulgariei: Sistemul democrației are o bază stabilă în Moldova

panayotov

Declarația a fost făcută de ambasadorul bulgar Georgi Panayotov la întrevederea cu Prim-ministrul Iurie Leancă, prilejuită de încheirea mandatului său în țara noastră.

Diplomatul bulgar a apreciat înalt reformele realizate în ultimii patru ani în Republica Moldova și a spus că moldovenii au realizat ce înseamnă democrația. „Felicitări că ați făcut foarte multe lucruri și pe calea democrației. Sper ca în relațiile bilaterale să existe continuitate”, a precizat Excelența Sa.

Georgi Panayotov a reiterat că Sofia va continua să sprijine țara noastră în procesul de integrare europeană. „ Sper că toate semnalele ce vin de la Bruxelles privind ridicarea vizelor pentru cetățenii moldoveni, dar și semnarea Acordului de Asociere, vor fi realizate cât mai repede și asta va pune Republica Moldova pe o cale nouă”, a subliniat Ambasadorul Bulgariei la Chișinău.

La rândul său, șeful Cabinetului de miniștri i-a mulțumit lui Georgi Panayotov pentru efortul său în dinamizarea dialogului politic și schimburilor comerciale între cele două state.

„Vă mulțumesc că ați depus și mult suflet în a ne ajuta să mișcăm țara spre Uniunea Europeană”, a afirmat Iurie Leancă. Premierul a mai spus că mizează pe investiții bulgare în economia Moldovei și că va face tot posibilul ca în sudul țării să fie atrase fonduri, astfel încât locuitorii să aibă acces la apeducte și sisteme de canalizare moderne, drumuri mai bune etc.

Totodată, Iurie Leancă a subliniat că autorităţile de la Chișinău întreprind acţiunile necesare pentru a păstra şi dezvolta identităţii culturale şi lingvistice a bulgarilor din Republica Moldova.

În final, părțile au pledat pentru intensificarea schimburilor comercial-economice. Georgi Panayotov și-a început activitatea de Ambasador al Bulgariei în Republica Moldova în toamna anului 2009.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By