Ambasada SUA din Republica Moldova îngrijorată de excluderea Accent TV, RTR Moldova şi Jurnal TV din mai multe pachete ale operatorilor prin cablu

Jurnal

COMUNICAT DE PRESĂ

Ambasada Statelor Unite ale Americii este îngrijorată de excluderea bruscă a canalelor Accent TV, RTR Moldova şi Jurnal TV din mai multe pachete ale operatorilor prin cablu. Aceste excluderi limitează accesul cetăţenilor Republicii Moldova la diferite puncte de vedere şi prejudiciază mass-media. Aceste cazuri recente par a fi continuarea unei tendinţe îngrijorătoare când instituţiile mass-media dispar de pe unde din motive mai puţin transparente, aşa cum s-a întâmplat în 2012 când a fost retrasă licenţa de emisie a canalului NIT. Nu o astfel de situaţie a mass media merită cetăţenii Moldovei.

Credem ferm că o stare sănătoasă a mass media înseamnă reflectarea unei diversităţi de opinii şi percepţii, şi permite vocilor din opoziţie să fie auzite. Facem apel la autorităţile Republicii Moldova să asigure un mediu de operare echitabil şi transparent în care toate instituţiile mass media pot concura cu onestitate şi fără favoritism.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By